Zwaarden Zes - Verandering

Nieuwe oever, verandering, loslaten van het oude, gemengde gevoelens, afscheid

Zwaarden Zes
Fairy 1

Verandering zal er zijn als het oude weg is en niet meer terug kan komen.

Iedere verandering heeft een periode waarin onzekerheid en onbehagelijke gevoelens overwonnen moeten worden.

Het is tijd om je remmingen te overwinnen en de stap te zetten.

Algemeen

Zwaarden Zes staat voor een verandering. Je gaat op weg naar een nieuwe oever. Bij deze kaart moet je eerst het oude vertrouwde verlaten om naar de nieuwe bestemming te kunnen gaan, zonder dat je hierbij weet wat je te wachten staat. Het vertrek bij Zwaarden Zes ligt tussen een goed gevoel met enthousiasme en gevoel met een bezwaard hart in. Hoe je jezelf hierin voelt hangt voor een groot deel van jezelf af. Voel je jezelf geprikkeld en nieuwsgierig of wordt de verandering met grote angst ervaren? Zwaarden Zes bezorgt je aan de ene kant pijn bij het afscheid, onzekerheid, angst en zorgen, aan de andere kant geeft de kaart je nieuwsgierigheid en het gespannen uitkijken naar het nieuwe dat je te wachten staat.

Liefde

In relaties kan Zwaarden Zes uiterlijke en dieprakende innerlijke verandering aangeven. Dit kan samengaan met sterk variërende ervaringen. De kaart kan betekenen dat je een oude relatie verbreekt om aan een nieuwe relatie te beginnen. Het kan ook betekenen dat je bereid bent om het "alleen leven" opgeven om een aan een diepgaande relatie te beginnen. Zwaarden Zes staat hier voor het opgeven van een vertrouwde manier van leven om aan een nieuwe onbekende manier van leven te beginnen.

Carrière

In je werk staat zwaarden Zes voor het betreden van nieuw terrein. Dit kan te maken hebben met een ontslag, verandering van beroep of het krijgen van nieuwe taken
De kaart geeft aan dat je je vertrouwde werkplek verlaat en met een onzeker en bang gevoel op nieuwe taken of werk afgaat. Zwaarden Zes geeft geen mogelijkheid om vast te houden aan het oude vertrouwde totdat je bekend bent met het nieuwe. Bij deze kaart moet je jezelf eerst losmaken om met knikkende knieën in het onbekende te gaan staan.