Zwaarden Drie - Pijnlijke inzichten

Beslissing tegen gevoel in, hartzeer, verdriet, losmaken, pijnlijke inzichten

Zwaarden Drie
Fairy 1

Hartzeer is de pijn die je voelt wanneer je verstand 'nee' en je gevoel 'ja' zegt.

De beslissing wordt alleen genomen omdat het 'beter' is, niet omdat je het zo graag wilt.

Je ogen zijn open gegaan, je hebt inzcht in de situatie gekregen die je pijn doet.

Het is tijd om verstandig te zijn.

Algemeen

Bij Zwaarden Drie doorboort het verstand het gevoel. De kaart geeft aan dat je een beslissing neemt die tegen je gevoel in gaat. De beslissing wordt genomen omdat het 'verstandig' is, niet omdat het goed voelt. Dit kan een beslissing zijn die niet helemaal zuiver is of het kan gaan om een noodzakelijke stap die een bevrijdend gevoel geeft. In beide gevallen is het een pijnlijke ervaring. Zwaarden Drie kan ook staan voor hartzeer en liefdesverdriet.

Liefde

In relaties staat Zwaarden Drie vaak voor liefdesverdriet. De beslissing die je neemt gaat tegen je gevoel in. De kaart geeft hier teleurstelling, pijn, hartzeer en meestal het einde van een relatie. Zwaarden Drie kan hier, ondanks de pijn en het verdriet, toch positief uitwerken. Er is vastbeslotenheid om jezelf los te maken uit een relatie die niet goed voor je was.

Carrière

In je werk geeft Zwaarden Drie aan dat je beslissingen neemt en handelt tegen je gevoel in. Het kan zijn dat je werk doet waar je jezelf niet goed bij voelt of het voeren van een (moeilijk) gesprek wat je liever niet wilt doen. De kaart kan ook laten zien dat je op je werk pijnlijke ervaringen meemaakt die te maken hebben met een ontslag of hiernaar kunnen leiden.