Schildknaap van Zwaarden - Kritiek

Verraad, indiscretie, conflict, strijd, discussie

Schildknaap van Zwaarden
Fairy 1

Schildknaap van Zwaarden bezorgt je stekelige opmerkingen waarvan je, als je wilt, kunt leren.

Anderen zullen kritiek op je hebben.

Als je hier gelaten mee omgaat en er goed naar luistert, zul je wijzer worden.

Algemeen

Schildknapen staan voor kansen en gelegenheden die op je af komen. Schildknaap van Zwaarden staat voor kritiek die meestal niet gewaardeerd wordt maar die wel uitwerkt als een frisse bries of een verhelderende impuls. Hierdoor krijg je plotseling helderheid en inzicht. De kaart geeft je de mogelijkheid om gegevens te verzamelen, moeilijke situaties te doorgronden en te analyseren zodat je ze begrijpt. Als je de gegeven kritiek kunt zien als iets waar je van kunt leren, kan Schildknaap van Zwaarden staan voor een confrontatie die de lucht klaart en opheldering geeft.

Liefde

In relaties staat Schildknaap van Zwaarden voor een conflict dat door de partner wordt uitgelokt of wordt ervaren als bedreigend voor de relatie zelf. Er kan hierbij sprake zijn van een plotseling sterke afkoeling in de relatie, die daarvoor nog warm en hartelijk was. Vaak gaat het om verwijten naar de ander toe over niet uitgesproken teleurstellingen, opgekropte irritaties en een hoeveelheid alledaagse kleinigheden. De kritiek van Schildknaap van Zwaarden kan uitlopen op een fikse ruzie maar als je de kans benut en er van leert zal de uitwerking van de kaart meer een verhelderend conflict zijn dat de lucht klaart.

Carrière

In je werk geeft Schildknaap van Zwaarden aan dat je jezelf moet voorbereiden op conflicten, vijandige tegemoetkoming of ruziezoekende aanvallen. De kaart kan staan voor de berisping door een meerdere of het ontstaan van rivaliteit tussen collegas en onenigheid met zakenpartners. Schildknaap van Zwaarden gaat altijd gepaard met kritiek waar je van kunt leren. Daardoor geeft de kaart meestal een frisse, vaak ook bevrijdende wind die de lucht klaart en opheldering geeft in je werksituatie.