Maan - Duisternis

Duisternis, schaduwzijde, dromen, angsten, onzekerheid, bange voorgevoelens

Maan
Fairy 1

Duisternis is het donker waardoor je geen helder (in)zicht hebt in zaken.

Je bent bang en onzeker omdat je niet weet waar je aan toe bent.

Ergens in jouw verleden heeft deze angst zich diep genesteld in je.

Algemeen

De Maan staat voor je dromen en verlangens, angst en onzekerheid en voor bange voorgevoelens. De donkere kant van De Maan geeft angsten en zorgt er voor dat je in het duister tast. De lichte kant van De Maan zorgt voor romantische dromen, levendige fantasieën en een groot gevoel. De kaart staat helaas vaker voor de duistere zijde en geeft je irrationele angsten voor dat wat je niet kunt zien of aan kunt raken.

Liefde

In relaties staat De Maan voor haar dromerige, romantische kant die smachtende gevoelens, dromen en luchtkastelen laat ontstaan. Ook heeft de kaart hier de betekenis van angst en onzekerheid. De Maan kan relaties aangeven waarin je te maken krijgt met jaloezie, kwetsbaarheid of angst om verlaten te worden. De kaart geeft je de kans om jezelf van jeugdervaringen bewust te worden en deze te verwerken. De Maan kan ook betekenen dat de relatie een droom is.

Carrière

In je werk staat De Maan voor angst en onzekerheid i.v.m. je baan, angst dat je voor een examen zakt, geen aanstelling krijgt of dat je bang bent dat je geen gepast werk vindt. De angst die je hierbij hebt is vaak voor het grootste deel irrationeel. Zelfs als je met je verstand weet dat de angst niet nodig is blijft het beklemmende gevoel aanwezig. De Maan geeft aan dat de angst niet verdwijnt door situaties te ontwijken maar juist door de angst onder ogen te zien. Nachtmerries verdwijnen niet met je ogen dicht.