Hogepriesteres - Intuïtie

Onderbewust, het verborgene, intuïtie, passiviteit, geduld, innerlijke stem

Hogepriesteres
Fairy 1

De verborgen waarheid is datgene wat niemand kan zien maar wat van binnen wordt ervaren, het innerlijke weten.

Wacht af en luister naar je innerlijke stem wanneer het tijd is om te handelen.

Het allerbeste is om op dit moment de dingen te laten gebeuren.

Algemeen

De Hogepriesteres staat voor je onbewuste krachten, je intuïtie, fijngevoeligheid en een diepgewortelde zekerheid en het vertrouwen in het leven. De Hogepriesteres is de sleutel tot de verborgen waarheid die voor het logisch denkend verstand niet te bevatten is.
Eigenschappen die bij deze kaart horen zijn o.a. geduld, begrip, consideratie, goedheid en vergevingsgezindheid. De Hogepriesteres staat, met geduld, open voor nieuwe impulsen. Bij het nemen van beslissingen is het belangrijk dat je jezelf laat leiden door je innerlijke stem.

De Hogepriesteres is, samen met de Hogepriester en De Ster, één van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Liefde

In relaties staat De Hogepriesteres voor begrip, diepe genegenheid, intimiteit en zielsverwantschap. Er is ook een sterke fijngevoeligheid en de zekerheid dat een onzichtbare band je met je partner verbindt. Bij het geduldig wachten weet je dat er verborgen krachten aan het werk zijn. Wanneer je alleen leeft ben je intens tevreden met deze levensstijl of je wacht geduldig en staat open voor een nieuwe ontmoeting waarbij je naar je innerlijke stem luistert en jezelf tot niets laten dwingen.

Carrière

In je werk geeft De Hogepriesteres aan dat datgene wat je doet met het onderwerp van deze kaart te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn op esoterisch of therapeutisch gebied. Ook kan De Hogepriesteres je laten zien dat je deze houding zou moeten innemen ten opzichte van je werk: geduldig en met een ontvankelijke geest en je laten leiden door je innerlijke stem.