Gerechtigheid - Rechtvaardigheid

Eerlijkheid, oordeel, rechtvaardigheid, spiegel, objectiviteit, evenwicht, verantwoordelijkheid

Gerechtigheid
Fairy 1

Oordeel is de objectieve beslissing die je neemt nadat je alles goed tegen elkaar hebt afgewogen.

Helderheid en oprechtheid is hierin belangrijk.

De ander zal je altijd terugspiegelen zoals je jezelf opstelt, je krijgt terug wat je weggeeft.

Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet of juist niet doet.

Algemeen

Gerechtigheid staat voor het heldere objectieve inzicht en het vormen van een oordeel waar eerst goed is over nagedacht. De Gerechtigheid is datgene wat je zelf doet en daarom ook weer terugkrijgt. Ben je eerlijk, dan wordt je handelen beloond. Heb je geen oprechte bedoelingen dan zal je plan ook niet slagen. De kaart geeft aan dat je voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk bent voor datgene wat je meemaakt. Gerechtigheid staat voor evenwichtigheid en fairheid en geeft aan dat je krijgt wat je toekomt.

Liefde

In relaties staat Gerechtigheid voor het spiegelen van beide partijen. Het hoeft niet meteen om gelatenheid te gaan. Het kan hier ook gaan om vastgelopen stellingen. Beiden partners kunnen gelijkwaardige kracht in harmonieuze zin hebben of beiden schrikken elkaar evenveel af. Het hoofdthema van deze kaart is: Zo je doet, zo je ontmoet of: Wat je geeft, krijg je terug. Bij Gerechtigheid gaat het om fairheid en evenwichtigheid, de harmonieuze wisselwerking in de relatie.

Carrière

In je werk geeft Gerechtigheid aan dat je duidelijkheid wilt krijgen in je taken en doelen om tot een beoordeling van je eigen handelen te komen. Je kunt dan gaan kijken hoe je verder moet. Als je eerlijk en oprecht zaken doet zul je passend beloond worden. Probeer je de boel op te lichten of ben je oneerlijk, dan zal je eigen handelen ook geen succes opleveren. Ook hier ben je zelf verantwoordelijk voor datgene wat je krijgt.