De Hogepriester - Vertrouwen

Vertrouwen, diep geloof, innerlijke leraar, religie, wijsheid in spirituele zaken, godsdienst, traditie, rituelen

De Hogepriester
Fairy 1

Geloven is een overtuiging die je hebt en het weten dat deze ook is zoals jij denkt dat hij is.

Het kan je kracht geven om door te gaan, houvast in moeilijke tijden en zekerheid door vertrouwen.

Algemeen

De Hogepriester, die ook wel Hiërofant wordt genoemd, staat voor een diep gevoel van geloof en kracht in vertrouwen. Het gaat hierbij om je zelfvertrouwen en het vertrouwen in de diepere zin van je persoonlijk leven. Hierdoor heb je ook het vertrouwen in de toekomst, ethiek en je persoonlijke intenties, die voortkomen uit morele waarden. Je houdt je bezig met vragen over zin en waarden en staat open voor religieuze ervaringen. De kaart vergroot het moreel vermogen om goed en slecht te beoordelen.

De Hogepriester is, samen met De Hogepriesteres en De Ster, een van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Liefde

In relaties wijst De Hogepriester er op dat je in een fase zit waarin het vertrouwen in en de genegenheid voor elkaar groeiende is. Idealen die je hebt in relaties worden sterker. Het is belangrijk voor je dat je manier van handelen gebaseerd is op morele waarden en persoonlijke deugden. Eventueel staat deze kaart voor je wens om te trouwen of samen verder door het leven te gaan.

Carrière

In je werk laat de Hogepriester je zien dat je jezelf bezig houdt met fundamentele zaken en zinvolle vragen die ver boven alledaagse thema´s uitgaan. De Hogepriester staat voor het zoeken naar diepere inhouden, vervullende taken en een innerlijke roeping. De uitdaging van de Hogepriester is om, in het doen van zaken, trouw te blijven aan morele waarden en je niet te laten verleiden tot onzuivere kwesties.