Keltisch kruis

In Tarot is het Keltische kruis de meest gelegde tarotlegging, maar tevens ook één van de meer complexere. Het vraagt om een diepgaande kennis in de verschillende posities en relaties binnen deze posities om de tarotlegging het beste te begrijpen.

Kaart 1: Het heden

Deze kaart vertegenwoordigt wat er gebeurt op het huidige moment van de vraagsteller. Het staat ook voor de vraagsteller zijn of haar gemoedstoestand en hoe ze de situatie waarnemen.

Kaart 2: De uitdaging

Deze kaart vertegenwoordigt de directe uitdaging of het probleem waar de vraagsteller voor staat. Dit is hetgeen dat het leven een stuk makkelijker maakt wanneer dit is opgelost. Als je een 'positieve' kaart trekt hier, overweeg het dan kritisch omdat het nog steeds een uitdaging zal vertegenwoordigen.

Kaart 3: Het verleden

Deze kaart vertegenwoordigt de gebeurtenissen die hebben geleid tot de huidige situatie en kunnen een indicatie geven hoe de uitdaging tot stand is gekomen.

Kaart 4: De toekomst

Deze kaart vertegenwoordigt wat waarschijnlijk binnen een aantal weken of maanden zal plaatsvinden. Dit is niet de uiteindelijke uitkomst, enkel de volgende stap tijdens de reis.

Kaart 5: Boven

Deze kaart staat voor het doel of het verlangen van de vraagsteller. De best mogelijke uitkomst. Het is hetgeen waar de vraagsteller bewust naartoe werkt om het probleem op te lossen.

Kaart 6: Beneden

Deze kaart staat voor de onbewuste kant van de vraagsteller en gaat veel dieper in op de kern van het probleem. Het symboliseert de onderliggende gevoelens die in verband staan met de situatie. Deze kaart geeft echt aan wat de vraagsteller tot actie zet. Deze kaart kan een verrassingsbericht bevatten voor de vraagsteller, met name wanneer hij/zij niet sterk verbonden is mijn zijn/haar innerlijke zelf.

Kaart 7: Advies

De advieskaart overweegt alles dat meespeelt in het leven van de vraagsteller en geeft een advies in wat voor aanpak genomen kan worden om de huidige uitdagingen aan te gaan.

Kaart 8: Invloeden van buitenaf

Deze kaart benadrukt de mensen, energieën of gebeurtenissen die de uitkomst kunnen beïnvloeden en die buiten de invloeden van de vraagsteller liggen.

Kaart 9: Hoop en/of angsten

Dit is wellicht de moeilijkste kaart om te interpreteren. Houd er rekening mee dat hoop en angst nauw met elkaar verbonden zijn. Dat wat we hopen kan ook tevens een angst van ons zijn, en kan dus niet in staat zijn plaats te vinden.

Kaart 10: De uitkomst

Deze kaart vertegenwoordigt de richting waar de situatie naartoe gaat en of/hoe de situatie opgelost wordt. De uitkomst is gebaseerd op de voortgang van de huidige acties van de vraagsteller. Als de uitkomstkaart een ongewenste kaart is, dan staat het uiteraard vrij om veranderingen in de huidige situatie te laten plaatsvinden.

Selecteer eerst een tarot-deck, en vervolgens 10 tarotkaarten.

Oud Engels
Oud Engels
Heksentarot
Heksentarot
Fantasiewezens
Fantasiewezens
Vampierentarot
Vampierentarot
Lord of the Rings
Lord of the Rings
Nieuwe Kunst
Nieuwe Kunst
Feng Shui
Feng Shui
Ukiyo-e
Ukiyo-e
Engelentarot
Engelentarot
Drakentarot
Drakentarot
Rider-Waite
Rider-Waite
Katten Tarot
Katten Tarot

Trek {{ cardsLeft }} kaarten

5. Boven
10. De uitkomst
4. Het verleden
1. Het heden
2. De uitdaging
6. De toekomst
9. Hoop en/of angsten
3. Beneden
8. Invloeden van buitenaf
7. Advies

Keltisch kruis kopen?

Keltisch kruis
Keltisch kruis

In Tarot is het Keltische kruis de meest gelegde tarotlegging, maar tevens ook één van de meer complexere.

Keltisch kruis kopen