Orakels.net
Home Tarot dagkaart Koning van Zwaarden

Koning van Zwaarden
(scherpzinnigheid)

Koning van Zwaarden

Kernwoorden

verstand - slim - handig - analyseren - onafhankelijk - tegenstrijdig - logica

Logisch denken is de kennis van de juiste opeenvolging van oorzaak en gevolg. Deze man weet wat hij wil en weet, door gebruik te maken van zijn verstand, zichzelf vrij te maken van afhankelijkheid.

Algemeen

Koning van Zwaarden staat voor vrijheid, onafhankelijkheid en de kracht van het slimme, snelle en gewiekste verstand dat vol zit met tegenstrijdigheden. De kaart houdt aan de ene kant een groot intellect in en een veelheid van ideeŽn. De andere (negatieve) kant van de kaart is dat het intellect gebruikt kan worden op een listige, sluwe en doortrapte manier. Door de kracht van het intellect kun je begrijpen en analyseren, logisch denken, (be)rekenen en problemen van alle kanten bekijken en doorgronden. Op deze manier is het voor Koning van Zwaarden mogelijk zich vrij te maken van afhankelijkheid.

Werk

In je werk staat Koning van Zwaarden voor een verstandelijke vlotheid, een sociale instelling en een goede handelsgeest. De kaart geeft aan dat je jezelf handig en flexibel opstelt en met tactisch gebruik van je verstand je werk zelfbewust uitvoert. Wanneer je samenwerkt met collegaís, meerderen, zakenpartners of klanten ben je welbespraakt, weet je te handelen op moeilijke momenten en heb je een aanstekelijk charisma

Relatie

In relaties staat Koning van Zwaarden voor helderheid, afstandelijkheid en daardoor ook tot objectiviteit. Op dit gebied heeft de kaart de kracht om met behulp van het analytisch vermogen zieke gedragspatronen te herkennen en te genezen. Situaties, waarin je afhankelijk bent of vastzit in verstrikkingen en jezelf geen goed doen, worden uit elkaar gehaald en opgelost. Koning van Zwaarden kan door zijn helderheid en inzicht keuzes maken die misschien pijnlijk maar ook noodzakelijk zijn.