De vele tarot-decks

Er bestaan een heleboel verschillende tarot-decks met typische verschillen op basis van waar de kaarten vandaan komen. Historisch gezien is één van de meest belangrijke ontwerpen het tarot-deck van de 'Tarot de Marseille', van Antoine Court de Gébelin. Dit standaard patroon was gebaseerd op zijn boekenreeks 'Le Monde Primitif' (Een Primitieve Wereld). Sommige hedendaagse edities van tarotkaarten stammen af van een bepaald Marseille ontwerp dat gedrukt werd door Nicolas Conver in 1760. Andere regionale stijlen liggen dichter bij bijvoorbeeld de 'Swiss' tarot.

De meest voorkomende tarot deck stijlen zijn de 'German suited tarot-decks', de 'Italo-Portuguese suited tarot-decks', de 'Non-occult Italian-suited tarot-decks' en de 'Occult tarot-decks'. De bekendste 'Occult tarot-decks' zijn het 'Rider-Waite' deck, het 'Aleister Crowley Thoth' deck.

Sommige tarot-decks bestaan alleen uit afbeeldingen, en bevatten soms enkel uit de 22 grote arcana tarotkaarten.

Hieronder kun je een overzicht vinden van verschillende tarot-decks. We voegen regelmatige nieuwe tarot-decks toe, dus kijk regelmatig voor nieuwe tarot-decks!