Orakels.net
Home Tarot Tarotkaarten betekenis

Tarotkaarten betekenis

Als bezig bent met het leren van het lezen van tarotkaarten om je kennis over tarotkaarten te vergroten, dan zit je hier goed. Op Orakels.net maken we gebruik van verschillende tarotdekken, van oud-Engels tot minder bekende tarotdekken als de kattentarot en de drakentarot.

De Grote Arcana

De kaarten met de grootste kracht zijn de tarotkaarten van de Grote Arcana. De Grote Arcana kaarten staan voor krachtige spirituele levensveranderingen. Hoe meer tarotkaarten van de Grote Arcana zich in een tarotreading bevinden, des te groter is de kans dat er krachten aan het werk zijn die buiten je controle liggen en dat je er lessen van zult moeten leren.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana zijn voorouderen van de moderne speelkaarten. Ze staan voor de dagelijkse gebeurtenissen en situaties in ons leven, vertegendwoordigd door de oude elementen van Aarde, Lucht, Vuur en Water.

De kaarten van Bekers

De kaarten van Bekers symboliseren het element water in de Tarot en vertegenwoordigen een hele reeks van emoties van liefde, bedroefdheid, verdriet, vriendschap tot aan eenzaamheid. Keek naar tekenen van nieuwe liefde, goede vriendschappen en gelukkige families met de kaarten van Beker.

De kaarten van Staven

De kaarten van Staven symboliseren het element Vuur en vertegenwoordigen punten in ons leven waar we moed en passie tonen. De Staven vertellen ons over onze carrière, onze ambities en doelen en wat we nodig hebben of moeten veranderen om ze te bereiken.

De kaarten van Zwaarden

De kaarten van Zwaarden symboliseren het element Lucht en vertegenwoordigen onze geest, ons verstand, problemen en communicatie met elkaar. Het zijn vaak ontmoedigende kaarten aangezien het vaak onze worden en gedachten zijn die ons in nare situaties brengt. Maar niet alle kaarten van Zwaarden zijn slecht, want het zijn vaak ook onze woorden en gedachten die ons uit de problemen helpen. Dus zelfs de meest erge kaarten onder de Zwaarden betekenen niet noodzakelijk dat ons een moeilijke tijd te wachten staat.

De kaarten van Pentakels

De kaarten van Pentakels symboliseren het element Aarde en vertegenwoordigen onze financiën, stabiliteit, soliditeit en standvastigheid in ons leven. De Pentakels staan voornamelijk voor geld, maar ook onze gezondheid en ons thuisleven omdat ze ook staan voor factoren van onze fysieke werkelijkheid.