Orakels.net
Home Tarot

Tarotkaarten en Tarot kaartleggingen

De Tarot bestaat uit een deck van 78 speelkaarten. Ze zijn al in Europa sinds de vijftiende eeuw. Vanaf de achtiende eeuw zijn tarotkaarten gebruikt voor zowel waarzeggerij (het voorspellen van de toekomst) als voor een soort begeleidende meditatie.

De tarotkaarten zijn opgedeeld in twee categoriën; de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De 22 Grote Arcana tarotkaarten beelden afbeeldingen uit als 'de Gehangene', 'de Duivel', 'het Rad van Fortuin' en 'de Dwaas'. De 56 Kleine Arcana tarotkaarten zijn verdeeld in vier series: Bekers, Staven, Zwaarden en Pentakels. Net als de Schoppen, Harten, Ruiten en Klaveren in een traditioneel kaartendek.

Er zijn veel verschillende soorten tarot deckstijlen, van de traditionele Rider-Waite tot Fantasie en Vampieren decks. Naast verschillende soorten tarot decks zijn er ook verschillende soorten tarot kaartleggingen en verschillende manieren om de tarotkaarten te lezen.

Tarotkaarten betekenis

Tarotkaarten betekenis

Als je bezig bent met het leren van het lezen van tarotkaarten om je kennis over tarotkaarten te vergroten, dan zit je hier goed.
Tarot-decks

Tarot-decks

Er bestaan een heleboel verschillende tarot decks met typische verschillen. Een overzicht van de verschillende tarotdecks.
Tarot dagkaart trekken

Tarot dagkaart

De tarot dagkaartlegging geeft je een basisoverzicht van wat er de komende dag kan gaan gebeuren.
Drie tarotkaarten trekken

Drie kaarten leggen

De driekaartenlegging is heel geschikt om raad te vragen bij een concreet probleem. Ze vertegenwoor- digen het verleden, heden en de toekomst.
Tarot blinde vlek legging

Tarot blinde vlek leggen

De tarot blinde vlek legging geeft informatie over de overeenkomsten tussen ons zelfbeeld en hoe anderen ons zien.
Tarot poortlegging

Tarot poortlegging

De 'Poort' geeft antwoord op een situatie waarin je bent vastgelopen en op dit moment niet goed meer weet hoe je je daarin het beste kunt opstellen.
Tarotsterlegging

Tarotster leggen

De tarotster geeft informatie over de huidige stand van een bepaalde situatie, de stappen die je het beste zou kunnen nemen, waar je voor op moet passen en waar je sterke punten liggen.
Tarot Keltisch Kruislegging

Keltisch kruis leggen

In Tarot is het Keltische kruis de meest gelegde tarotlegging, maar tevens ook één van de meer complexere.
Tarot van de Liefde

Tarot van de liefde

De tarot van de liefde is een leuke en openbarende manier om je te helpen je zielsverwant te vinden of inzicht te krijgen in je relatie om deze te versterken.
Engelentarot (simpele reading)

Engelentarot (simpele reading)

Het Engelentarot is rijk aan symboliek en beeldspraak - met engelen, aartsengelen, elfen en meerminnen - en zal je inspirerende leiding geven op je levensweg!
Engelentarot (drie kaarten)

Engelentarot (drie kaarten)

Wat zeggen de engelen in deze tarot over je verleden, heden en toekomst? Trek drie kaarten en ontdek het!
Elfentarot

Elfentarot

De elfen zijn engelen van de natuur die helpen met allerlei aardse zorgen.
Beschermengelen Tarot

Beschermengelen Tarot

78 tarotkaarten voor hooggevoelige mensen die verlangen naar de zuivere en gedetailleerde antwoorden van tarot, met bijpassende milde woorden en lieflijke afbeeldingen.
Osho Zen Tarot

Osho Zen Tarot

Lees en leer de beteken- issen van alle 79 Osho Zen Tarotkaarten van de kleine en grote Arcana, of doe een reading.
De Paranormale Kracht van Tarot

De Paranormale Kracht van Tarot

Deze tarotkaarten helpen je een brug te slaan tussen je spirituele intuïtie en de eeuwenoude kennis en betekenis van de tarot.
Tarot van het Goede

Tarot van het Goede

Anders dan bij de meeste tarotspellen zijn de boodschappen van de kaarten geen voorspellingen of waarschuwingen, maar positieve affirmaties in het 'nu'.

Alle tarotkaarten

De tarotkaarten van de Grote Arcana

De tarotkaarten van de Kleine Arcana