Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Uruz

Uruz (rechtop)

Uruz
Kracht, oerkracht, moed, hindernissen, overwinnen

Zoals de oeros niet meer in ons zichtbare universum bestaat, zo is ook de oerkracht uit de mens verdwenen. Maar alles blijft onzichtbaar aanwezig.
Als we onze oerkennis weer leren te gebruiken, dan komt ook de oerkracht weer tevoorschijn.
Uruz zal dan weer in de voor de mens zichtbare wereld aanwezig zijn en ook weer gebruikt kunnen worden.

Liefde/relatie

Omdat Uruz niet alleen voor kracht staat, maar ook voor het verbreken van oude banden en het aangaan van nieuwe verbindingen, zal hij aangeven dat er een nieuwe liefde is. Soms lukt het om een bestaande relatie, door ervaring wijs geworden, positief te vernieuwen.

Gezondheid

Veel wisselende emoties kunnen tot overspanning en verzwakking van het immuunsysteem leiden. Nieuwe energieŽn moeten de kans krijgen zich te ontplooien. Hier begint een nieuwe cyclus die beŽindiging van een oude situatie aangeeft. Het zou in deze periode verstandig zijn je niet teveel te vermoeien. Ga de buitenlucht in.

Werk/financieel

In het geval van een nieuwe liefde zul je moeten trachten je impulsen te leren beheersen zodat je, om er een langdurige relatie van te maken, je partner niet onder de voet zal lopen.

Spiritueel

Spiritueel staat Uruz voor grote transformerende krachten. Krachten die verbinding zoeken tussen het praktische deel van het leven en het spirituele deel. Een krachtige integratie creŽert een groot inzicht. Dit inzicht is nodig om verder te klimmen op de ladder van het weten en tevens om hulp en steun te verlenen aan andere zoekenden op het spirituele pad.
Uruz geeft aan dat je krachtige impulsen zal ontvangen als je je spiritueel wil ontwikkelen. Deze rune past bij mensen die spiritueel leiding willen en kunnen geven.