Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Teiwaz

Teiwaz (rechtop)

Teiwaz
Krijger, gerechtigheid, altru´sme, zelfverheerlijking, volgen van gekozen pad en daaraan trouw blijven, ook als het moeilijk gaat

Een van de meest geliefde runen voor de daadkrachtige mens. Een gescherpte geest die geen angst voor de tegenstander kent. Toch staat juist de goedmoedige Thor centraal bij deze rune. De godheid die geen onrechtvaardigheid kan zien en er blindelings op los gaat als men vertelt dat de mensen waar hij zo van houdt, bedreigd worden. Hier zit tevens een waarschuwing in. Moed en daadkracht willen nog wel eens gemanipuleerd worden door minder vredelievende mensen.

Teiwaz is de speer, maar gebruik hem alleen als je hebt nagedacht over het doel dat je wilt raken. Is dit wat jij wilt of heeft iemand je iets ingefluisterd. Gebruik Teiwaz pas als je het eens bent met het doel waar je deze kracht voor wilt gebruiken.

Liefde/relatie

Er is in de liefde veel strijd, bij de een meer, bij de ander minder, maar er is ook een sterke verbondenheid. De partner die bij je hoort is aan je gewaagd en omgekeerd ben jij aan de partner gewaagd. Heb je nog geen partner, dan komt daar binnenkort verandering in. Wees dan gereed en strijd ervoor.

Gezondheid

Je hebt de wil om gezond te blijven. De strijdersrune is in dit geval je beste kameraad en geeft aan dat je bereid bent de strijd aan te binden om een goede gezondheid te behouden.
Voel je je niet goed in je vel zitten, weet dan dat je voldoende energie in reserve hebt om elke kwaal te boven te komen.

Werk/financieel

Je zult moeten vechten voor wat je wilt behouden. Teiwaz geeft aan dat je bereid bent op het juiste moment de strijd aan te binden en niet van plan bent de moed op te geven. Je zult slagen in je streven om minder prettige zaken een positieve wending te geven.

Spiritueel

Een geestelijk strijder staat achter dat waarvan hij heeft ervaren dat het juist is. Met deze rune moet je wel oppassen, dat datgene waarvoor je staat niet teveel is gekleurd door cultuur en opvoeding. Sta open voor het lichamelijke en geestelijke zonder aan geboden of verboden te denken. Realiseer je waarom bepaalde diepgaande dogma's ontstaan zijn en houd er rekening mee dat alle soorten 'gelovigen' gemanipuleerd zijn. Pas als je er zeker van bent niet besmet te zijn door cultuur en verleden, geeft dat aan je leven het patroon dat het beste bij jouw persoonlijkheid past. Sta klaar voor anderen, deel mee, maar alleen op verzoek. Niet dwingend, maar liefdevol strijdend, aangevend dat integratie van lichaam en geest alleen met soepelheid kan en niet onder dwang. Dwang breekt af, bouwt niet op. Integratie geeft kennis en inzicht.