Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Nauthiz

Nauthiz (rechtop)

Nauthiz
Behoeften die kunnen ontstaan door acties en reacties op gebeurtenissen van buitenaf. Zelfvertrouwen, prestatie, passie

Dit is de rune die je dwingt tot zelfonderzoek. Waarom lukken bij andere mensen dingen wel die bij jou niet lukken of anders uitpakken.
Als je jezelf durft te onderzoeken dan merk je dat je eigen gedachten vaak de oorzaak zijn van negatieve omstandigheden.
Je gelooft vaak niet in eigen kunnen. In wezen is Nauthiz heel positief als je hem onder ogen durft te zien. Want hij dwingt je aan jezelf te werken als je de omstandigheden ten goede wilt veranderen.

Liefde/relatie

Het gaat op het moment niet zoals je zou willen. Je gaat de verdediging in. Maar dat is niet nodig. Er gebeurt toch wat gebeuren moet en een trots opgeheven hoofd doet wonderen.

Gezondheid

Je hebt vragen over je (geestelijke) gezondheid. Je bent bang dat deze niet goed is. Maar door te accepteren heb je al veel gewonnen. Verzet maakt een toestand vaak erger. Nauthiz is de rune van de noodzakelijke verandering die ondergaan moet worden. Maar je komt er sterker uit tevoorschijn.

Werk/financieel

Je weet niet of de veranderingen die in de lucht zitten positief zullen uitpakken of niet. Nauthiz geeft aan dat er in ieder geval veranderingen komen die niet tegen te houden zijn. Verdediging daartegen schuilt in het ondergaan. Verzet zal niet helpen. Deze verandering is noodzakelijk.

Spiritueel

Spiritueel wordt door Nauthiz aangegeven dat het tijd wordt de spirituele ontwikkeling (opnieuw) ter hand te nemen. Doet men het niet zelf, dan zullen de omstandigheden je dwingen om geestelijk naar een volgende fase te groeien.
Het is tijd dat nieuwe inzichten tot veranderingen leiden in het denken. Voor de eigen groei is het noodzakelijk dat er nieuwe wegen ingeslagen worden. Er komt een actieve periode aan, waarin nieuwe denkwijzen worden bestudeerd en in de praktijk gebracht.