Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Mannaz

Mannaz (rechtop)

Mannaz
Mens, intelligentie, het zelf, ego

Licht en donker zijn twee tegenstellingen die vreugde en verdriet verbeelden. Samen vormen ze Dagaz, het nieuwe begin, het licht van de nieuwe dag. Door de twee Isa's verheven tot boven het aardse. Het aardse, nodig om hier te existeren, is door zijn tweevoudige aanwezigheid tevens de stabiele zekerheid van een mens in balans. A1 deze symbolieken zitten verborgen in de rune Mannaz en verpersoonlijken de vele mogelijkheden om tot inzicht en zelfkennis te komen.

Liefde/relatie

Je ervaart een eenzaamheid die noopt tot zelfinzicht. Je ontdekt dat je alleen gelukkig in de liefde kunt zijn als je gelukkig met jezelf bent. Deze ontdekking zal een eind maken aan een lange innerlijke zoektocht.

Gezondheid

Je hebt begrepen dat alleen door zelf aan je gezondheid te geloven en te werken, deze positief kan stabiliseren. Door dit geloof kun je vol zelfvertrouwen verder wer ken aan jezelf. Je gezondheid zal er wel bij varen. Een gezond mens is zuiver en zal zich kunnen afstemmen op een zuivere vibratie.

Werk/financieel

Past het werk wat je doet bij je persoonlijkheid? Je komt namelijk het beste tot je recht in werk waarin je verantwoordelijkheid kan nemen of waarin je werkt als zelfstandige.

Spiritueel

Spiritueel is er het streven om lichaam en geest in overeenstemming met elkaar te brengen. Dit kan door op jezelf af te stemmen middels meditatie of stilte perioden. Luisteren naar de taal van je lichaam met de wens de geestelijke groei daarmee gelijke tred te laten houden. Lichamelijk en geestelijk welbehagen zorgen voor een optimaal functioneren van Mannaz en dus van jezelf. De mens in balans maakt het beste contact met het goddelijke.