Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Laguz

Laguz (rechtop)

Laguz
Stromen, geboorte, begin, initiŽren van het leven, emoties, de levensstroom volgen, onbewuste wijsheid en intuÔtie

Leven is stromen maar zo nu en dan ook stoppen en soms zelfs een stukje terug keren op het pad om te overzien waar je mee bezig bent. Erover nadenken of deze route voor jou de juiste is. Soms is het goed om enige tijd te verwijlen in de rustige Delta van het leven en te genieten of je te verdiepen in de bron der dingen. Het kan nieuwe ideeŽn voor het vervolgen van de eigen weg geven. Laat je stromen maar weet ook tijdig te stoppen.

Liefde/relatie

Je hebt geleerd van vroegere fouten en bent voorzichtiger geworden. Toch wacht je een prettige relatie met positieve toekomstverwachtingen. Een meegaande partner en bevrediging van de behoeften.

Gezondheid

Het werpen van Laguz geeft aan dat je in een goed verlopend proces zit wat je gezondheid betreft. Alles gaat voorspoedig en ook je innerlijke ontwikkeling loopt positief.

Werk/financieel

Door ervaring wijs geworden weet je hoe je veranderingen in je voordeel kunt benutten. De huidige situatie versterkt je vertrouwen in de toekomst waarin werk en financiŽn met elkaar in evenwicht zijn.

Spiritueel

Spiritueel geeft Laguz het onbewuste aan. De stroom van de geest die alles doordringt en tijdloos zijn weg gaat. Met welk pakket aan kennis ga je van start en wat is je doel? Pas als je dat weet kun je aan je spirituele reis beginnen. Want je weet niet wat je onderweg tegenkomt en zit je eenmaal in de stroom dan kom je er niet zo makkelijk weer uit, anders dan aan het eindpunt. Jouw (start)bagage en je kennis van de inhoud bepaalt mede de richting die je gaat.

In het Beowulf-epos staat een stukje dat gewijd is aan de rune Laguz. Het beschrijft het laatste afscheid van Skyld, de koning der Denen. Bij dit laatste afscheid wordt de gestorvene toevertrouwd aan de zee. Het water van de zee beheerst het onbekende, het onbewnste waarvan men de diepte niet kent. Net zo min als men de betekenis van het leven kent. Op deze, voor de mens, definitieve momenten durft men te erkennen dat er machten zijn, groter dan wij. Wat we tijdens ons leven kunnen doen, is zoveel mogelijk kennis vergaren over dat wat het materiele ontstijgt.