Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Kanu

Kanu (rechtop)

Kanu
Opening, begeleiding, innerlijke stem, verlichting, innerlijke kracht

Als lichtbrenger laat Kanu nieuwe perspectieven zien. Deze rune trekken in een situatie waarin je het mogelijk niet meer ziet zitten, mag je als een geschenk ervaren.
Dit geldt voor alle mogelijke zaken zoals werk, liefde, maar ook gezondheid. Kanu laat licht op onopgeloste zaken schijnen en geeft nieuwe impulsen aan oude ideeŽn.

Liefde/relatie

Je mag je gelukkig prijzen met deze rune. Kanu geeft, als je je daarvoor openstelt, een vurige periode aan in de liefde die je een gelukkige tijd zal bezorgen.

Gezondheid

Nieuwe en betere tijden breken aan. Klachten gaan voorbij en energiek pak je de draad weer op. Kanu kondigt ook nieuwe mogelijkheden in behandelingstechnieken aan. Nieuwe inzichten.

Werk/financieel

Er komen nieuwe mogelijkheden die positieve gevolgen hebben voor je werk en financiŽle positie. Kanu is de rune van de nieuwe weg, licht op je pad en vol enthousiasme nieuwe mogelijkheden uitproberen.

Spiritueel

Spiritueel staat Kanu voor de verbinding tussen materie en geest door inzicht. Niet het inzicht dat als een bliksemflits komt maar een inzicht waar naar toe geleefd is. Het feit dat er een fakkel gedragen wordt betekent dat men op zoek is naar het licht. Het denken is reeds op weg en weet dat de weg niet in duisternis gelopen moet worden. Wil men zijn omgeving zien, wil men kennis opdoen, dan dient men goed te kunnen zien. Wat men om zich heen ziet gebeuren wordt geschat op zijn diepere betekenis. De integratie tussen licht en donker. Het wezen licht en donker komt uit dezelfde bron. Het weten dat beiden ťťn zijn. Het verschil zit in de manier waarop je ernaar kijkt. Alles is er, maar je ziet het alleen als jij je fakkel erop richt. Als je er moeite voor wilt doen het te ontdekken. Een fakkel waarmee men zijn omgeving verlicht, verlicht ook anderen.