Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Jera

Jera (rechtop)

Jera
Oogst, offer resultaten, levenscyclus die lonend kan zijn of herhaling van oude fouten

Het lange wachten wordt beloond. Geduld is een schone zaak, maar we hebben meestal geduld nodig in situaties waarin we wel eens als een stormram door het leven willen gaan. Wijsheid is dan een goede raadgever. Als je dan Jera trekt, kun je in ieder geval gerust zijn. Jera zegt dat je op de goede weg bent. Het zaad is gezaaid. Maar de oogsttijd laat zich niet dwingen! De vruchten die we willen plukken kunnen mooi of minder mooi zijn al naar gelang de omstandigheden.

Is het een prachtige zomer met veel zon dan kun je grote vruchten oogsten. Is het koud en regent het veel dan is de oogst kleiner. In deze tijd is het dan ook verstandiger de omstandigheden van de situatie waarin je je bevindt zo optimaal mogelijk te laten zijn om de meeste vruchten van je voorbereidende werk te kunnen oogsten.

Liefde/relatie

Jera is een positieve rune die toch niet altijd wordt gewaardeerd. Jera is de oogstrune, je zult geluk in de liefde hebben, maar je zal je eerst geliefd moeten maken. Zoals men eerst moet zaaien, wil men oogsten. Geduldig zijn is ook in de liefde de zekerste weg.

Gezondheid

Mocht je je al zorgen over je gezondheid maken, weet dan dat het daarmee de goede kant opgaat. Jera is de oogstrune, een positieve rune, maar zij verwacht dat de tijd tussen zaaien en oogsten wordt gerespecteerd.
Overigens kun je alleen maar voor jezelf nagaan of je in jouw leven het juiste zaad gezaaid hebt, want wat men zaait zal men oogsten. Omdat Jera een oogstrune is betekent dit dat de tijd zijn werk moet doen en dat je niets kunt forceren. Geduld, een vrolijk gemoed en alles komt goed.

Werk/financieel

Je inzet is niet voor niets geweest. Je werk en financiŽle situatie komen in een positieve tendens. Nu niet te snel willen handelen of verder willen gaan. Geduld is een vereiste om het doel te bereiken of een situatie te continueren.

Spiritueel

Jera geeft de seizoenen aan, zowel innerlijk als uiterlijk. Met geestelijke seizoenen wordt aangegeven dat elke natuurlijke groei op zijn eigen tijd plaats vindt.
De doorlopen cycli in het leven bepalen de behoefte aan spirituele ontwikkeling. Dit kan niet geforceerd worden. Dwingen brengt meestal schade. Als de behoefte komt is de tijd rijp. Dit geldt zeer zeker voor de innerlijke ontwikkeling.
Wat dan gezaaid wordt in de behoefte van de ziel, belooft een goede oogst voor de geestelijke groei.