Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Hagalaz

Hagalaz (rechtop)

Hagalaz
Tweespalt, ontwrichting, ook door natuurgeweld en ongecontroleerde krachten

De meeste van ons dromen wel eens van grootse gebeurtenissen die op het oog volkomen buiten ons bereik liggen.
Daarom zullen we ze niet gauw zelfstandig uitlokken. Hagalaz vraagt niet of je aan veranderingen toe bent. Hagalaz slaat toe op het moment dat het voor jou het beste is. Helaas ben je het daar zelden mee eens.

Liefde/relatie

Onverwachte ontmoetingen met verstrekkende gevolgen kunnen je deel zijn. Maar ook onverwachte breuken met een geliefde behoren tot de mogelijkheden als je Hagalaz trekt.

Gezondheid

Hagalaz als grote wakkerschudder kan schokkend werken, maar je ook nieuwe inzichten geven over de manier waarop jij met jezelf en je diepere gevoelens omgaat. Je krijgt totaal nieuwe inzichten over jouw manier van leven en reageren op je omgeving en inventief ga je aan je gezondheid werken.

Werk/financieel

Je bent toe aan vernieuwing. Hagalaz geeft een totale ommekeer aan, maar blijf er wel bij en houdt overzicht op de te komen situatie. Realiseer je dat je in je geest al toe was aan verandering. Alleen de manier waarop de dingen gebeuren kunnen in eerste instantie schokkend zijn.

Spiritueel

Had je jezelf al op een bepaald plan gedacht op geestelijk gebied dan leert Hagalaz je wel anders. Het oerprincipe begint niet bij wat je leuk of interessant lijkt om te leren. Het laat je bij het begin beginnen en alles wat je al weet, wordt naar de achtergrond geschoven tot het moment waarop het ingepast kan worden. Deze rune staat voor een onverwachte en vaak totale ommekeer in wat je tot nu toe als je waarheid hebt gezien. Het vertegenwoordigt het oerprincipe, de basis der dingen. Wees blij als je Hagalaz trekt bij spirituele scholing en verzet je niet tegen deze oerwet. Want alleen als je de basis begrepen hebt, kom je verder en is het begrip voor de verbanden tussen zo boven, zo beneden, alleen maar groter.