Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Fehu

Fehu (rechtop)

Fehu
Rijkdom, geld, financiŽle voorspoed, de prijs die betaald moet worden, verandering, bezit

Deze rune uit de oudheid geeft het bezit van vee aan. Het bezitten van vee was in de oude tijden nog belangrijker dan het nu is. De betekenis van deze rune is echter nog steeds hetzelfde. De kracht van de rune staat voor bezit. Tegenwoordig geen bezit van mens of dier, maar een positief bezitten. Het bereiken van een eens gesteld doel, materieel of geestelijk. Het grote geluk als hetgeen waar men hard voor gewerkt heeft, bereikt wordt. Ontspanning na gedane arbeid.

Liefde/relatie

Geluk in de liefde lacht je toe. Fehu geeft betrouwbaarheid aan en het bestendigen van een relatie. Je moet alleen niet zorgeloos worden. Want liefde is als een bloem die verzorgd moet worden.

Gezondheid

Over je gezondheid hoef je je nu geen zorgen te maken. Om dit zo te houden zul je wel zorgzaam voor jezelf moeten zijn, dan hoef je je ook in de toekomst geen zorgen te maken.

Werk/financieel

Je hoeft je geen zorgen over je toekomst te maken. Voeding en bezit zijn de symbolen van deze rune. Maar waardeer wel wat je hebt want voorspoed blijft alleen als er over wordt gewaakt.

Spiritueel

Spiritueel staat Fehu voor leergierigheid en het opnemen van kennis. Vooral in de natuur de rust nemen om te ontspannen en de omgeving op je te laten inwerken kan tot nieuwe inzichten leiden. Associaties komen als vanzelf.