Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Eihwaz

Eihwaz (rechtop)

Eihwaz
Verdediging, natuurlijk einde, leidend naar nieuw begin, verbannen van overvloed, traditie

Er zijn altijd wel situaties in het leven die om terugtrekking vragen. Geschokt deinzen we terug vanwege de slag die we gekregen hebben. Nu komt het op je veerkracht aan. De taxusboom staat niet voor niets als symbool bij Eihwaz.

De symboliek van deze boom geeft aan dat je de tijd zou moeten nemen om je wonden te likken en na te denken over de te nemen stappen. Met andere woorden; je wordt gedwongen creatief te reageren wil je je weer kunnen herstellen.

Eihwaz is een prachtig voorbeeld van een rune die in eerste instantie niet aangenaam aandoet maar de mens tot grote hoogten in zijn creativiteit kan brengen. Want laat jij je in een hoek zetten? Nee toch! Eihwaz is een leerrune die je aan de bron van jouw creativiteit brengt en je geestelijk laat groeien waardoor je persoonlijkheid beter tot uitdrukking komt.

Liefde/relatie

Je zit midden in een gespannen periode, maar je hebt de veerkracht om daar niet het slachtoffer van te worden. Laat het over je komen en je zult merken dat je een totaal andere toekomst tegemoet gaat.

Gezondheid

Mocht je je zorgen maken over je gezondheid en je trekt Eihwaz dan kun je zeggen dat het leed reeds half geleden is. Eihwaz geeft veerkracht en uithoudingsvermogen aan in moeilijke tijden. Een doorzetter die zich niet door het lot op zijn kop laat zitten.

Werk/financieel

Je zit waarschijnlijk in een situatie waarin je tegen je zin beslissingen moet nemen of dat je je moet verdedigen tegen de beslissingen van anderen, Realiseer je dat je voldoende argumenten en veerkracht hebt om de strijd aan te gaan.

Spiritueel

Je kunt je afvragen of het verstandig is nieuwe zaken aan te pakken wanneer Eihwaz valt. Het is verstandiger je af te vragen waarom je juist nu je spirituele interesse wilt bevredigen. Vanuit een situatie waarin je je niet zeker voelt van je doelen of de mensen in je omgeving is het beter eerst in je onderbewuste te zoeken naar de reden. Het 'waarom' je in deze situatie zit moet eerst begrepen zijn voor iets nieuws ook zuiver en vrij begonnen kan worden. Het mag geen vlucht in het spirituele zijn. Vraag eerst jezelf; waarom heb ik nu de behoefte mezelf spiritueel te onderrichten of onderricht te volgen. Besluit daarna pas of je bereid en in staat bent je lagere weten aan je hogere weten te verbinden. Je kracht bepaalt je keuze en het succes hangt daarvan af.