Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Ehwaz

Ehwaz (rechtop)

Ehwaz
Beweging, trouw, harmonie, de innerlijke en uiterlijke wereld, medeleven, aspecten van de slapheid of kracht van zichzelf of anderen

Het paard van Odin, Sleipnir, heeft zelfs acht benen om heel snel het universum te kunnen doorklieven. Odin moet op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt, want ook snel ingrijpen, indien nodig, hoort bij zijn taak.

Snel zijn is goed, maar let op je snelheid, Schiet je inzichten niet voorbij, zodat wat je doet niet doelloos wordt. Sta zo nu en dan eens stil bij de bereikte resultaten en vervolg daarna je weg.

Zak, zoals de lus in de M, eens lekker onderuit en, in plaats dat je door de wereld raast, laat je de wereld even aan jou voorbijtrekken. Dit is de beste manier om tijdens drukte toch adequaat en wakker te blijven.

Liefde/relatie

Ehwaz is een rune die vervolmaking aangeeft. Heb je een goede relatie dan zal deze bestendigd worden en een verdieping ondergaan. Heb je nog geen relatie dan gaat dat snel gebeuren alhoewel de start op zich rustig zal zijn.

Gezondheid

Je voelt je fitter dan je tot nu toe gewend bent. Je gezondheid voelt goed aan. Je hebt soms het gevoel dat je aan een nieuwe fase in je leven bent begonnen.
Ook als je je een dag niet goed voelt hoef je je geen zorgen te maken, de opwaartse gang zit erin.

Werk/financieel

Er komt een duidelijke vooruitgang in je werk. Deze rune staat ook voor veranderingen die aan nieuwe ontwikkelingen voorafgaan. Daardoor lijkt het of er stilstand is, maar dat is schijn. Dit is een creatieve periode die aan groei voorafgaat en financieel voordeel brengt.

Spiritueel

Spiritueel geeft Ehwaz aan dat je het vermogen hebt boven de dingen uit te stijgen zodat je een goed overzicht hebt van de diverse mogelijkheden. Ehwaz leert je te relativeren. Er komen veel mogelijkheden op je af. In de grote hoeveelheid aan informatie wordt middels Ehwaz aangegeven het overzicht niet kwijt te raken, maar de verschillende mogelijkheden te bekijken en dat wat het prettigst aanvoelt nader te bestuderen.