Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Berkana

Berkana (rechtop)

Berkana
Groei, vernieuwing, genezing, fysieke of spirituele wedergeboorte, vruchtbaarheid en moederschap

Nieuw leven geboren laten worden maar ook scheppen. Nieuwe mogelijkheden krijgen nu een kans. Nieuwe vergezichten ontdekken zowel in de natuur als in je zelf. Er is een gevoel van evenwicht, zowel in jezelf als in de omgeving. Alles lijkt mee te werken, met andere woorden: de tijd is rijp om te doen wat er gedaan moet worden.

Liefde/relatie

Je trekt voor de Iiefde Berkana, de rune van de groei en alle levensprocessen. Wat wil je nog meer! Dit is een zeer positieve rune. Berkana staat ook voor binding. Daarbij geldt een kleine waarschuwing. In de Iiefde dient ook een gevoel van vrijheid aanwezig te zijn voor de persoonlijke levensmimte die nodig is voor zelfontwikkeling.

Gezondheid

Berkana geeft aan dat er nieuwe impulsen aan je gezondheid worden gegeven. Het is een positieve rune die zuiverheid aangeeft. Door zuiver te zijn in je denken en willen help je ongemerkt jouw gezondheid. Een goede periode breekt aan. Als je Berkana een tijdje als talisman draagt helpt het je in een periode van twijfel door moeilijke situatio heen te komen.

Werk/financieel

Het gaat goed op het werk. Toch geeft Berkana aan dat het niet slecht zou zijn om nu eens naar ander werk met andere financiele mogelijkheden om te zien. Misschien heb je meer in je mars dan je denkt?

Spiritueel

Spiritueel toont het trekken van Berkana dat nieuwe ontdekkingen voor de deur staan. Ontdekkingen die een geestelijke groei aankondigen. Soms omdat men tot de ontdekking is gekomen dat de tot nu toe gevolgde weg de juiste niet was. Soms omdat men door omstandigheden bepaalde zaken in een ander daglicht is gaan zien. Een dergelijk inzicht kan tot geheel nieuwe gezichtspunten leiden. Je realiseert je dan ook vaak dat de groei al enige tijd bezig is maar het had nog geen bepaalde richting gevonden. Een positieve nine als je je spiritueel verder wilt ontwikkelen. Juist in moeilijke tijden wordt de kiem gelegd voor een krachtige geestelijke richting die het verdere leven bepaalt. De berk, de boom die bij Berkana hoort, bouwt in de winter als eerste zijn groeikracht voor de komende lente op.