Orakels.net
Home Runen Runenstenen betekenis Algiz

Algiz (rechtop)

Algiz
Bescherming, het hogere ik, spirituele natuur, dualisme behoefte, zorg in de benadering van belangrijke zaken

Algiz beschermt de geest tegen al te grote spanning. Deze rune hoort bij de mens met een behoefte om te begrijpen, te leren waarom we hier zijn en wat onze functie is. Algiz hoort bij de mens die dorst naar groei en weten. Maar de antwoorden komen niet van buiten. De antwoorden komen van binnen, ze zitten in onze ziel. Pas door te luisteren naar het stemmetje in onszelf, komen de antwoorden. Ieder op zijn eigen manier, voor dat deel wat voor jou belangrijk is.

Neem Algiz als begeleider in gedachten, laat hem je aan de hand meenemen naar het rijk van de geestelijke gebieden en weet je beschermd door zijn koesterende aanwezigheid. Geestelijke groei zal je beloning zijn.

Liefde/relatie

Algiz is de beschermingsrune die rechtstandig zijn strevende kracht laat zien. Wees niet te doortastend maar beheers je emoties om in de liefde de juiste keuze te kunnen maken. Weet je daarbij beschermd.

Gezondheid

Algiz vraagt jou je emoties op een juiste manier onder controle te houden om vo een stabiele gezondheid te kunnen zorgen. De strevende kracht in je leven drijft soms voort op momenten dat je lichaam rust nodig heeft.
Denk eerst rustig na voor je kwaad wordt omdat dingen niet gaan zoals je wilt en besef dat je altijd geestelijke bescherming geniet.

Werk/financieel

Het is verstandig je niet door je temperament mee te laten slepen en eerst voor en nadeel van de situatie tegen elkaar af te wegen voor je een beslissing neemt. Je zult door goed over je kansen na te denken een juiste beslissing nemen. Algiz beschermt je hierbij.

Spiritueel

Spiritueel is Algiz een mooie rune om te ontvangen. Geestelijke hulp en je geleidegids beschermen je tegen verkeerde invloeden tijdens je zoektocht. Je zult intu´tief de weg volgen die voor jouw spirituele ontwikkeling de beste is. Er zijn veel opleidingen en stromingen op dit gebied. De juiste stroming is, te luisteren naar dat wat zich in jou manifesteert. En als je door iemand iets hoort vertellen, let dan op hoe jij je daarbij voelt. Jouw gevoel is je leidsman. Voelt het niet 100% goed, volg die richting dan niet. Algiz helpt je jouw spirituele pad te vinden en het zuiver te houden. Algiz geeft ook reeds bestaande kennis weer, bewust of onbewust. Je vertrekt zogezegd met bagage, de oorsprong en kennis zijn al aanwezig, maar nog gedeeltelijk in nevelen gehuld. De tijd is rijp om oeroude kennis te reactiveren. Algiz geeft aan dat je er klaar voor bent.