Orakels.net
Home Tarot Osho Zen Tarot Osho Zen Tarotkaart De Vrek

Osho Zen Tarotkaart - 4 De Vrek

De Vrek

Commentaar

Zo gauw je gierig wordt, sluit je je af voor een van de eerste beginselen van het leven: expansie, delen.

Zodra je je aan dingen gaat vastklampen, mis je het doel - je loopt het mis. Want dingen zijn niet het doel, maar jij, je meest innerlijke wezen, bent het doel - geen mooi huis maar een mooi zelf; geen hoop geld maar een rijk zelf; geen stapel dingen maar een open wezen, waar miljoenen dingen toegang hebben.


Beschrijving

Deze vrouw heeft een vesting om zich heen gebouwd en houdt al haar bezittingen, die ze als haar schatten beschouwt, krampachtig vast. In werkelijkheid heeft ze zoveel spullen vergaard om zich mee op te schikken - waaronder ook veren en bont van dieren - dat ze er alleen maar lelijker op wordt.

Deze kaart daagt ons uit eens te kijken waar we ons aan vastklampen en wat we zelf denken te bezitten dat zo waardevol is dat er een vesting nodig is om het te beschermen. Het hoeft geen hoog banksaldo of een kist vol juwelen te zijn - het kan iets heel simpels zijn: tijd overhebben voor een vriend of het risico nemen iemand te vertellen dat je van hem houdt.

Net als een dichtgemetselde bron die stagneert omdat ze niet gebruikt wordt, verliezen onze schatten hun glans en waarde als we weigeren ze te delen met anderen. Wat het ook is dat je vasthoudt, bedenk wel dat je het niet mee kunt nemen. Houd het wat minder stevig vast en voel de vrijheid en expansie die het gevolg zijn van delen met anderen.

Osho Zen Tarotkaarten kopen?

Osho Zen Tarotkaarten
Osho Zen Tarotkaarten

De Osho Zen tarotkaarten zijn afbeeldingen van prachtige schilderijen van Padma, makkelijk te begrijpen en mee in contact te komen. De bijgesloten uitvoerige handleiding geeft vingerwijzingen naar waar het allemaal om draait. Teksten uit Osho's lezingen over Zen voegen zijn meesterlijk inzicht toe aan het Hier en Nu.

Osho Zen Tarotkaarten kopen