Svadhisthana - Geslachtschakra

Svadhisthana

Beschrijving

Dit chakra bevindt zich in de onderbuik, russen de navel en de genitaliën. Het energiecentrum van de geslachtsorganen, die in staat zijn om leven te geven. Het mooiste geschenk dat er bestaat. Svadhisthana is dus het centrum van een zeer krachtige energie. Energie die ook niet altijd te beteugelen is en de neiging kan hebben om met ons op de loop te gaan. Hier voelt de mens dat hij zich in de rol van schepper niet kan meten met de goden. In diverse stadia van ons leven merken we de invloed van Svadhisthana. En kan dit chakra het ons knap moeilijk maken. De strijd tussen lust en spiritualiteit kan heftige reacties teweegbrengen.

Svadhisthana is het waterchakra. Water is de eerste levensbehoefte van al wat leeft. Zonder water drogen we uit en verdwijnt het leven, en met ons de hele natuur. Water als levensbron is daarom een van de kostbaarste elementen. Water vloeit en dringt overal in door. Water is zacht, maar in staat om na lange tijd toch de sterkste granieten rotsen uit te slijpen. Geconcentreerde waterstralen kunnen zelfs door staal snijden. Maar water maakt ook rond wat scherp is. Water verkoelt, maar kan ook koken. Al deze eigenschappen kunnen we herleiden tot Svadhisthana. Seksuele energie wordt, mits met liefde gegeven, de welhaast krachtigste energie die er bestaat.

Beoefenaars van tao zijn zelfs in staat om deze energie te transformeren in spirituele energie en daardoor ongekende ervaringen te beleven. Svadhisthana is een godengeschenk, waar wij als mens zo goed mogelijk mee moeten leren omgaan. Wijs haar niet af, maar word ook geen slaaf. Probeer met je bewustzijn in je onderbuik te begrijpen en lief te hebben. Wees je bewust van haar kracht en van haar schoonheid, leg je handen op haar en concentreer je op haar energie. Door haar goed te leren kennen, kunnen wij op de juiste manier met haar omgaan. Een samengaan. Vloeiend als het water, met haar kracht en haar liefde voor het leven. Zo kan Svadhisthana een voedenden bron worden voor ons spirituele leven.

Wat vind jij van 'Svadhisthana'? Deel jouw ervaring met ons!

Chakrakaarten kopen?

Chakrakaarten Chakrakaarten

Dit unieke pakket bevat een handleiding, 49 door Cees Weteling beschilderde kaarten van de zeven basischakra's en hun associaties, en een overzichtskaart.

Cees Weteling (Amsterdam, 1943) werd opgeleid tot grafisch ontwerper. Hij maakte carrière in de reclamewereld en beweegt zich al zo'n jaar of twintig op het spirituele vlak. In zijn woonplaats Bloemendaal is hij als chakratherapeut en healer werkzaam.

Chakrakaarten kopen