Orakels.net
Home Numerologie Je persoonlijke jaartal

Je persoonlijke jaartal

Je persoonlijke jaartal in numerologie geeft je een snapshot van de komende of verleden jaren, gebaseerd op je geboortedatum en het jaar waar je meer over wilt weten. Ieder persoonlijk jaar is gedeelte van een negen-jaren-cyclus, die begint vanaf je geboorte en zich herhaalt na ieder negende jaar.

Om je persoonlijke cijfer te berekenen voor een bepaald jaar hoef je alleen je geboortedag en geboortemaand toe te voegen aan het jaar in kwestie. Als je bijvoorbeeld geboren bent op 18 juli 1976 en wilt weten wat voor jaar je zult hebben in 2013, dan vervang je je geboortejaar eenvoudigweg door het jaar 2013.

Bijvoorbeeld:

Vervang 1975 door 2013.

18 juli 2013
=1+8+7+2+0+1+3 =22 =2+2 =4.
Je persoonlijke jaartal is dan 4.
Deze invloedsfeer geldt maar voor 1 jaar, van 1 januari
2013 tot en met 31 december 2013.

Je persoonlijke jaartal laten berekenen

Wat is je geboortedag, geboortemaand en het jaar naar keuze?


De persoonlijke jaartallen op een rij:

 • 1. Dit is de tijd voor een nieuw begin. Er zal genoeg gelegenheid zijn om al lopende projecten te...

  Dit is de tijd voor een nieuw begin. Er zal genoeg gelegenheid zijn om al lopende projecten te starten die je stempel dragen. Hoewel het inslaan ven een nieuwe weg risico's met zich mee kan brengen en het maken van de juiste keuzes moed en zelfvertrouwen vereist, moet je luisteren naar je innerlijke stem en je niet door anderen laten ontmoedigen.
  Als veranderingen op komst zijn, is dit het moment om actie te ondernemen. Zelfverbetering is heel belangrijk voor je en dit jaar ligt de nadruk op onafhankelijk, positief en ambiteus zijn, omdat je anders kansen zou kunnen mislopen die dit jaar te bieden heeft. Elke poging om een stap terug te doen zal worden tegengegaan en is dan ook niet aan te bevelen. Waak ervoor dat je niet te lui of onzeker bent om je dromen te vervullen. De meest bevredigende ervaring van een 1-jaar is het uitwerken van een nieuw idee of een uitvinding waarmee anderen hun voordeel kunnen doen.

 • 2. Dit is een jaar van relaties, samenwerking en geduld. De kans is groot dat je je sociale kring...

  Dit is een jaar van relaties, samenwerking en geduld. De kans is groot dat je je sociale kring uitbreidt en mensen uit een heel andere omgeving ontmoet. Als je leert om een vredesstichter te zijn, vergroot je mogelijk je kansen op langdurige relaties of bijzondere partnerschappen. Misschien ontmoet je ook iemand die een echte uitdaging vormt. Laat je niet afschikken, want deze persoon kan je iets heel belangrijks leren als je er voor openstaan en hem of haar positief benadert. Dit jaar leer je overeenkomsten te sluiten, in balans en diplomatiek te blijven en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Het is een jaar om jezelf te verbeteren door zelfbewustzijn en je kunt veel over jezelf leren door de manier waarop je met anderen omgaat. In een 2jaar verkeer je in goed gezelschap en ga je nieuwe relaties aan die zijn gebaseerd op oprechtheid, terwijl je toch je vrijheid of onafhankelijkheid behoudt en anderen en dus ook jezelf helpt.

 • 3. Dit is een jaar van emotionele expressie door creatieve activiteiten, plezier en liefde. Dit is...

  Dit is een jaar van emotionele expressie door creatieve activiteiten, plezier en liefde. Dit is ook een tijd van feesten en je zult waarschijnlijk meer uit het leven willen halen. Je creatieve energieen stromen en stellen je instaat om je vollediger en vrijer te uiten. het is een tijd om verliefd te worden en je vrolijke optimisme helpt je om je behoefte aan plezier en liefde te vervullen. je breidt je sociale kring uit. Waak echter voor jaloezie, zorgen, besluiteloosheid en een versnippering van energie. 3 staat ook voor een jaar van creativiteit en expansie: een baby, een plezierreisje, kunst, muziek en cultuur en een nieuwe inrichting. Je hebt dit jaar behoefte aan sociale uitjes, bezoek aan het theater, tentoonstellingen, gezellige bijeenkomsten of gasten ontvangen. Het is ook een uitstekend jaar voor artistieke uitingen en dus voor een nieuwe hobby of creatieve activiteit die je altijd al hebt willen doen, zoals amateurtoneel, schilderen, dansen. zingen of schrijven. Heb zelfvertrouwen, begin aan nieuwe projecten en onthoud altijd dat het vooral ook leuk moet zijn. De meest bevredigende ervaringen van een 3jaar zijn het genieten van de geneugten van het leven en emotionele groei.

 • 4. In een 4-jaar is een goede structuur essentieel. Met behulp van organisatie, orde, geduld en...

  In een 4-jaar is een goede structuur essentieel. Met behulp van organisatie, orde, geduld en praktische toepassing creeer je een stevigere basis. In dit jaar bereik je veel en daartoe zul je ook kansen krijgen. Je behoefte aan een pragmatische instelling suggereren dat ook financiele of andere materiele uidagingen op je pad kunnen komen, vooral als er wat verkeerde beleggingen zijn gedaan. Wat voor contructie er ook is, dit is het moment om te kijken naar je financien, verzekeringen of juridische zaken en de noodzakelijke veranderingen door te voeren om alles eenvoudiger te maken.
  Een 4jaar is goed voor zaken, het bouwen of renoveren van een woning of simpelweg verhuizen naar een betere plek.
  Pas er echter voor op dat je geen onpraktische beslissingen neemt over een huis of een verzekering waar je later spijt van kunt krijgen. Je grootste uitdagingen zijn het creeren van een stevige basis en het niet toegeven aan onterechte opstandigheid en luiheid. De meeste bevrediging bereik je door iets te bereiken waar je trots op bent.

 • 5. Dit is een jaar van verandering, wat betekent dat omstandigheden als werk of relaties in een...

  Dit is een jaar van verandering, wat betekent dat omstandigheden als werk of relaties in een overgangsfase zitten. Reizen [kort of lang] of een andere baan kunnen een dergelijke verandering bewerkstelligen. Je instincten zijn veelbelovend en de behoefte aan variatie wordt wezenlijk. Misschien ben je op zoek naar nieuwe mensen en ervaringen. Verwacht het onverwachte en aangename verassingen.
  In een vijfjaar zijn aanpassingen aan veranderingen cruciaal. Oefen in het loslaten en waak voor ongeduld, rusteloosheid en verveling; laat je niet te snel door iets meeslepen waarvan je later spijt kunt krijgen. Dit is een moment dat je doelgericht en vastberaden vooruitgaat. Verander je imago of je dagelijkse routine om te voorkomen dat je in een sleur terechtkomt. De meest bevredigende elementen van een 5jaar zijn nieuwe leermomenten, gezichten en plaatsen en weten dat je in een korte tijd veel kunt bereiken.

 • 6. Dit is een jaar van verantwoordelijkheden - thuis of ergens in de wereld. Omdat 6 een universeel...

  Dit is een jaar van verantwoordelijkheden - thuis of ergens in de wereld. Omdat 6 een universeel getal is, moet je meer intresse tonen voor de wereld en niet alleen voor je eigen kring.
  Dit is de tijd om je thuis te gaan voelen in en nieuwe omgeving. nieuwe verantwoordelijkheden hebben vaak te maken met familieleden of een nieuwe en plezierige inrichting. Je dienstbaar opstellen voor anderen, misschien zelfs voor de gemeenschap maakt dit tot een zorgzaam jaar. Als je dit jaar echter hard werkt, zul je er later de vruchten van plukken, want kansen en onverwachte extra's komen voort uit de hulp aan anderen. Vind tijd om bij je vrienden en dierbaren te zijn; zij kunnen je weleens nodig hebben dit jaar. Een 6jaar is het moment om harmonie en schoonheid in je leven te halen en een uitgelezen kans om je huis op te knappen en wat luxe en comfort binnen te halen.

 • 7. Dit is een jaar van zelfverbetering, kennisverwerving en geestesontwikkeling. De wens om meer...

  Dit is een jaar van zelfverbetering, kennisverwerving en geestesontwikkeling. De wens om meer inzicht te krijgen in iets of te leren kan hoog op je prioriteitenlijstje staan. Dit betekent dat het belangrijk is om de balans van je leven op te maken, een moment om na te denken over je activiteiten en prestaties in het verleden en vooruit te plannen. Het is een goed jaar om nieuwe vaardigheden te leren die aansluiten bij wat je al weet of juist om iets heel nieuws te gaan leren. Nieuwe kansen kunnen zich voordoen via je werk, in de vorm van een cursus of training die je positie of je prestaties kan verbeteren. Misschien wil je of heb je behoefte aan meer tijd voor jezelf; als je alleen bent wil je misschien op zoek naar nieuwe mensen met dezelfde intresses en met wie je gemakkelijk kunt praten. Een boek of artikelnkan je diepgaand veranderen of inzicht bieden in nieuwe mogelijkheden. Schrijven, lezen of je aansluiten bij een intellectueel inspirerende groep kan precies het soort ervaring zijn dat je zoekt. Voorkom dat je jezelf isoleert van de wereld of dat je overdreven kritisch bent op de mensen om je heen, aangezien misverstanden wat makkelijker voorkomen in een 7jaar.
  Het meest bevredigend dit jaar is het verkrijgen van een diepgaand inzicht en het op een nieuwe manier communiceren van je ideeen.

 • 8. Dit is een jaar van doorslaggevende acties en het vaststellen en actualiseren van alles wat je in...

  Dit is een jaar van doorslaggevende acties en het vaststellen en actualiseren van alles wat je in de afgelopen zeven jaar hebt gedaan. Als je wilt slagen, is dit geen jaar voor ijdele hoop - je moet de moeite nemen en doorduwen. Prestaties of kansen op vooruitgang komen waarschijnlijk in de vorm van promoties of financiele extra's. Andere plannen of investeringen uit het verleden zullen hun vruchten afwerpen. Dit is ook een jaar van hard werken en meer verantwoordelijkheden. Je moet daarom oppassen dat je jezelf niet overwerkt.
  Langetermijninvesteringen, zoals de aankoop van een woning, zullen je aanspreken omdat je er behoefte aan hebt om je te settelen, het leven in eigen hand te nemen of langdurige zekerheid te vinden. Dit is een jaar van goede zakelijke kansen en geluk. Financieel management is echter essentieel om winst te maken. Denk dit jaar aan anderen en geniet van wat op je pad komt zonder anderen te willen overheersen en je totaal te focussen op persoonlijke winst.

 • 9. Dit is het belangrijkste en meest spirituele jaar in de numerologische cyclus. Het is het jaar...

  Dit is het belangrijkste en meest spirituele jaar in de numerologische cyclus. Het is het jaar van voltooiing en het aan elkaar knopen van de losse eindjes. Een nieuwe cyclus is nog niet geboren, maar de voorgaande loopt ten einde. De fundamentele regel van 9 is dat je de vruchten moet kunnen plukken van acties uit het verleden. Dit is ook de tijd om te evalueren waar je staat en je van alle ballast te ontdoen. Klamp je niet vast aan het verleden; als je over bepaalde situaties of zelfs mensen heen gegroeid bent dan is dit het moment om afscheid te nemen en je te richten op de toekomst, vooral in het laatste deel van dit jaar.
  De universele symboliek van 9 is ook een teken dat je volwassen bent geworden en de fundamentele principes van het leven hebt begrepen in de cyclus van dood en wedergeboorte, van scheiden en opnieuw beginnen. De 9 vertegenwoordigt de basis van het eeuwige leven van veranderingen en continuïteit. De meest bevredigende ervaringen van een 9jaar zijn compassie en vergeving. Je goede daden gaan niet verloren: liefdadigheid voor anderen maken van jou een betere persoon en geven je de moed om door te gaan.

Klik op de jaartallen voor de beschrijving van het jaartal.