Orakels.net
Home Numerologie Huisnumerologie

Huisnumerologie - Numerologie voor je woonadres

Nummers zijn vibraties en je woonadres zet de algemene toon voor je gehele leefruimte. Je wilt er zeker van zijn dat je huis- of appartementnummer samengaat met jou en de anderen die er leven, en een energie creëert die bevordelijk is voor je leefstijl.

Hoewel je straatnaam en postcode zeker impact hebben is het meest invloedrijke nummer voor je gezondheid je huisnummer of appartementnummer. Dit is namelijk het meestal persoonlijke voor je.

Zo kun je de numerologie voor je huis of appartement berekenen:

Schrijf je huisnummer (inclusief toevoeging wanneer deze aanwezig is) op. Tel vervolgens alle nummers op om tot een totaalgetal te komen. Herhaal dit totdat je een enkel getal overhoudt. Bijvoorbeeld:

Je huisnummer is 327D. Tel 3 + 2 + 7 = 12. Herleid 12 naar een enkel getal door 1 + 2 op te tellen. Je komt zo op 3.
Nu gaan we de toevoeging 'D' herleiden naar een getal. Kijk in de tabel om te achterhalen waar 'D' naar herleidt:
1 => A J S
2 => B K T
3 => C L U
4 => D M V
5 => E N W
6 => F O X
7 => G P Y
8 => H Q Z
9 => I R
'D' herleidt naar 4.
Vervolgens tellen we de 3 en 4 bij elkaar op. 3 + 4 = 7. 7 is het huisgetal in dit voorbeeld.

Bereken automatisch je huisgetal

Wat is je huisnummer?

Huisnummer: Toevoeging:

De huisgetallen op een rij:

 • Huisgetal 1. Deze energie is zeer geschikt voor iemand die een individueel en creatief... Deze energie is zeer geschikt voor iemand die een individueel en creatief avontuur wil ondernemen. Iemand die in dit huis woont, leert eerder uit ervaring dan van instructie en advies van anderen. Een 1 huis bevordert mensen hun intuÔtie te laten volgen en die hun persoonlijkheid op een creatieve en originele manier willen uitdrukken. In een 1 huis kunnen soms sterke emoties tot uiting komen, zeker als er verschillende mensen met een sterke persoonlijkheid wonen. Maar de emoties zijn van helend aard en kunnen creativiteit bevorderen. Dergelijke huizen zijn niet altijd keurig opgeruimd, maar zelfs de kleinste details behoren aan het creatieve proces. Indien je altijd voor anderen gezorgd hebt en nu eens tijd aan jezelf wilt besteden en jezelf op nummer 1 wil plaatsen is het een goed idee om in een 1 huis te gaan wonen. Je voelt je meer assertiviteit, onafhankelijk en bent bereid tot het nemen van risico's.

  Uitdagingen

  Soms ervaar je het gevoel van isolatie of alleen zijn in een 1 huis, ook als er anderen aanwezig zijn. Anderen kunnen dit zien als egoÔsme, maar je isoleert je enkel om beslissingen te kunnen nemen, die goed voor jou zijn.

  Trefwoorden

  Onafhankelijkheid; nieuw begin; eenheid met het leven; zelfontwikkeling; individualiteit; vooruitgang; creativiteit.
 • Huisgetal 2. Huisgetal 2 is een uitstekend huis voor mensen die de ruimte delen als... Huisgetal 2 is een uitstekend huis voor mensen die de ruimte delen als huisgenoten, geliefden of als man en vrouw. De 2-energie is als twee kaarsen die door dezelfde bron worden aangestoken. Ze zijn apart maar delen hetzelfde licht. Mensen in een 2 huis kunnen heel goed bij elkaar horen. Ze zijn sterk verbonden met de energie en gevoelens van de anderen die het huis delen. Als je in een 2 huis woont verlang je naar vrede en harmonie, die je hoopt te verkrijgen door diplomatiek gedrag. Je bekijkt vaak liever op afstand de situatie, dan gelijk je eigen mening te geven. Je merkt ook dat je de mening van anderen volledig en liefdevol begrijpt. In een 2 huis wordt je ook steeds gevoeliger voor de subtiele energie van muziek, de natuur en auravelden van anderen. Tuinieren, muziek, kunst en magie zijn uitstekende hobby's in een 2 huis. Je ontwikkelt een zachtere aard en het verlangen naar harmonie. Dit huis stimuleert ook de ontwikkeling van spirituele en intuÔtieve gaven. Het is ook een huis waar een huwelijk of andere relatie het beste tot groei kan komen.

  Uitdagingen

  Omdat gevoelens versterkt worden in een 2 huis, kan het zijn dat je overgevoelig bent voor de gevoelens van anderen of daar te veel rekening mee houdt. Als je merkt dat dit gebeurt, trek je dan even terug neem tijd voor jezelf en luister goed naar je innerlijke stem. Het lijkt soms dat de energie van een 2 huis anderen buiten sluit, omdat de bewoners nogal met elkaar bezig zijn.

  Trefwoorden

  Evenwicht tussen de yin- en yang-energie van het universum; polariteiten; zelfovergave; anderen belangrijker vinden dan zichzelf; een dynamische aantrekkingskracht; kennis is afkomstig uit evenwicht en het samengaan van tegengestelden.
 • Huisgetal 3. Huisgetal 3 is een uitstekend huis waar je je positief kunt voelen over... Huisgetal 3 is een uitstekend huis waar je je positief kunt voelen over jezelf en over je leven. Het is ook een huis waarin een goede communicatie heerst. In dit huis kun je een goede visie op het leven ontwikkelen. Positief denken resulteert in positief handelen. Een 3 huis wakkert je enthousiasme aan en bevordert een warme aard. Het is een uitstekend huis voor feesten. Ook begeleidt een 3 huis zowel seksuele als spirituele energie. Als je in een 3 huis gaat wonen, versterkt dit je sociale leven. Het is een huis waarin mensen met verschillende culturen en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten in een sfeer van licht en liefde. De kracht van de 3 eenheid is in dit huis sterk aanwezig, evenals de energie van de driehoek of piramide.

  Uitdagingen

  Als je in een 3 huis woont, bestaat de kans dat je te snel groeit en te kwistig met je energie omgaat. Houd je financiŽn in de gaten, want in een 3 huis bestaat de neiging eerst te genieten en pas later te betalen. De bewoners van een 3 huis zijn vaak iets te optimistisch. Maar het plezier dat je in een 3 huis meemaakt, maakt alle uitdagingen goed.

  Trefwoorden

  De drie-eenheid: gedachten, lichaam, geest; de drievoudige aard van de Goddelijkheid; expansie; expressie; communicatie; vrolijkheid; zelfexpressie; gevend naar buiten toe; openheid; optimisme.
 • Huisgetal 4. Huisgetal 4 geeft een stabiele en veilige energie. De 4 staat voor de 4 muren... Huisgetal 4 geeft een stabiele en veilige energie. De 4 staat voor de 4 muren of grenzen die veiligheid bieden. Dit symboliseert een sterke fundering en bescherming. Voel je onzekerheid en heb je het evenwicht verloren in je leven, verhuis dan naar een 4 huis. Je wordt dan omgeven door een praktische en bestendige aarde energie. Een 4 huis geeft een hele goede verbinding met moeder aarde en zorgt daardoor dat je goed gegrond bent. In dit huis vind je zekerheid, evenwicht en kracht en je zult vruchten plukken van het werk dat je verricht. Je werk kan je bevrediging schenken en een bron van veiligheid creŽren. Een 4 huis zorgt voor zekerheid op werkgebied en het bouwen aan de toekomst. Mensen die door een 4 huis worden aangetrokken, werken vaak in de dienstverlening, zoals verpleging. Dit huis is uitermate geschikt voor een groep mensen die samen naar een bepaald doel toe werken. De groep zal merken dat het huis hun doel bevordert. Met behulp van het aanroepen van de vier elementen en de vier windrichtingen kun je de energie van het huis versterken. Als tuinieren je passie is en je verbonden voelt met de energie van de aarde, zul je in dit huis zeer goed thuis voelen.

  Uitdagingen

  Soms is het in een 4 huis alsof je alleen maar aan het werk bent en nooit tijd vind voor ontspanning. Mocht je dit gevoel ervaren neem dan een dag vrij en breng deze zorgeloos door. Ook kun je in dit huis de neiging krijgen tot hamsteren en tot koppigheid. Onthoud dan dat er altijd genoeg is en dat je jezelf niet te druk maakt. Geniet ook van het leven in plaats van alleen serieus te zijn.

  Trefwoorden

  Zekerheid; de vier elementen en de vier heilige windrichtingen; zelfdiscipline door werk en dienstverlening; productiviteit, organisatie, heelheid en eenheid.
 • Huisgetal 5. Huisgetal 5 is bruisend, levendig en voortdurend aan het veranderen. Als je... Huisgetal 5 is bruisend, levendig en voortdurend aan het veranderen. Als je het gevoel hebt niet vooruit te komen en vast te zitten is een 5 huis een prima huis voor jou, deze staat voor activiteit, beweging en verandering. Je krijgt veel bijeenkomsten, telefoongesprekken, feesten en zal regelmatig eropuit trekken. Het zorgt voor meer opwinding en avontuur in je leven. In dit huis kun je een goede communicatie ontwikkelen. Het huis is levendig en trekt veel bezoek aan, het is een komen en gaan van zowel jezelf als anderen in dit huis. De energie van een 5 huis zorgt voor mentale stimulatie, het verzamelen van informatie en ervaringen en ook voor het delen daarvan met anderen. Dit is een zeer geschikt huis voor journalisten die thuis werken. De ervaringen in een 5 huis lopen nogal uiteen. Als je celibatair wil leven is dit huis niet aan te raden. Je sexappeal wordt in een 5 huis groter en je kunt vele romantische uren beleven.

  Uitdagingen

  Soms is alsof je met je leven in wervelstorm terecht gekomen bent. Mocht je het gevoel krijgen jezelf te verliezen, doe dan rustig aan en neem je tijd om op adem te komen. Vaak word in een 5 huis ook impulsieve beslissingen genomen. Met een 5 huis kun je goed op je gevoel vertrouwen, maar als je een belangrijke beslissing moet nemen is het verstandiger eerst heel goed na te denken, voor je in actie overgaat.

  Trefwoorden

  Vrijheid; zelfemancipatie; actief; fysiek; impulsief; energiek; avontuurlijk; vindingrijk; reizen; nieuwsgierigheid; opwinding; verandering.
 • Huisgetal 6. Huisgetal 6 is een centrum van harmonie en evenwicht. Deze energie is zeer... Huisgetal 6 is een centrum van harmonie en evenwicht. Deze energie is zeer geschikt voor een gezin, vooral als er kinderen bij zijn. Als je in een 6 huis woont, ben je betrokken bij de samenleving en wil je graag mensen helpen die het minder hebben dan jij. Als je artistieke gaven wilt ontwikkelen is dit huis ook heel erg geschikt. Voor iemand in de hulpverlening is dit een uitstekend huis, aangezien het huis een verzorgende en voedende energie geeft. Een hulpverlener die in een 6 huis woont zal veel minder moeite hebben om bij cliŽnten tot de kern van de zaak door te dringen en kan zich beter verplaatsen in de situatie. Het gezin- of familiegevoel is erg belangrijk in dit huis. Een goede en liefdevolle relatie met partner, huisgenoten, vrienden en familie krijgt in dit huis alle ruimte om te groeien. Ook het verfraaien van het huis en de omgeving zijn in een 6 huis van belang.

  Uitdagingen

  omdat er in een 6 huis voornamelijk gegeven wordt, hebben de bewoners soms de neiging om te veel van henzelf te geven. Het is van belang dat er evenwicht komt tussen het geven aan anderen en zorgen voor zichzelf. Het comfort van een 6 huis kan ervoor zorgen dat de bewoners zich soms afzonderen van de wereld, dus zorg ervoor dat je jezelf er toe zet ook naar buiten te gaan.

  Trefwoorden

  Zelfharmonie; medeleven; liefde; dienstverlening; sociale verantwoordelijkheid; schoonheid; kunst; gulheid; bezorgt; liefdevol; kinderen; evenwicht; vrijwilligerswerk.
 • Huisgetal 7. Huisgetal 7 is een plaats voor beschouwing en afzondering waar je de huidige... Huisgetal 7 is een plaats voor beschouwing en afzondering waar je de huidige gebeurtenissen en die van het verleden kunt analyseren, met nadruk op je spirituele ontwikkeling. Een 7 huis is een perfect huis voor iemand die alleen woont, om zich te kunnen ontwikkelen spiritueel gebied, die wil mediteren en goddelijke inspiratie zoekt. Het kan moeilijk zijn om een 7 huis met anderen te delen, behalve als de anderen dezelfde visie delen. Dit is een geschikt huis voor een student of onderzoeker, want de energie leent zich uitstekend voor doelgericht onderzoek. De energie van dit huis bevordert je intuÔtie, je dromen, visioenen, telepathische ervaringen, filosofische en metafysische studie. Kortom alle wat je helpt bij het zoeken naar jouw levensweg.

  Uitdagingen

  voor iemand met materiŽle behoefte is dit geen geschikt huis. De energie van dit huis richt zich namelijk enkel op het spirituele vlak en niet het materiŽle. Ook als je op zoek bent naar een relatie is dit geen beste keuze, want de energie dwingt je jezelf af te zonderen en alleen te leven.

  Trefwoorden

  Het innerlijke leven; mystiek getal dat wijsheid symboliseert; de zeven chakra's; geboorte en wedergeboorte; religieuze kracht; heilige eden; geneigdheid tot rituelen, vooral van spirituele soort; de weg van de eenzaamheid; analyse, beschouwing.
 • Huisgetal 8. Huisgetal 8 geeft je overvloed in alle aspecten van je leven: een overvloed... Huisgetal 8 geeft je overvloed in alle aspecten van je leven: een overvloed aan vrienden en familie en aan materieel bezit. Als je jouw leven materieel gezien op orde wilt krijgen is dit huis ideaal. De energie bevordert je organisatietalent en je leidinggevende capaciteiten en geeft je de eigenschappen die je voor materieel succes nodig hebt. Door discipline en hard werken kun je een machtspositie voor jezelf creŽren. Als je het gevoel dat je materieel achterblijft omdat je hard gewerkt hebt aan je spirituele en emotionele kant, is dit huis heel geschikt voor jou. Macht en financiŽle overvloed behoren tot de mogelijkheid met deze energie. Ook beloningen, eerbetuigingen en publieke erkenning behoren tot de mogelijkheden. De 8 is de energie van de heelheid. Je relaties kunnen zich in meerdere opzichten ontwikkelen, zowel op het fysieke als op het spirituele en mentale vlak. Je kunt respect en gelijkheid afdwingen.

  Uitdagingen

  Het is van belang dat je het welzijn van anderen niet vergeet en ga verstandig met je geld om. Anders blijf je in een 8 huis altijd met overvloed bezig.

  Trefwoorden

  Oneindigheid; materiŽle welvaart; kracht die aan zichzelf wordt ontleend; overvloed; kosmisch bewustzijn; beloning; autoriteit; leiderschap.
 • Huisgetal 9. Huisgetal 9 is dat je succes krijgt met waarvoor je hebt ingespannen. In dit... Huisgetal 9 is dat je succes krijgt met waarvoor je hebt ingespannen. In dit huis groeit medeleven en compassie voor de mensheid. Door de energie van dit huis kun je over je eigen grenzen heen kijken. Je bent bereid veel te geven aan anderen, omdat je je realiseert hoeveel je zelf gekregen hebt in het leven. Je kunt je wijsheid erg hoog ontwikkelen in dit huis. Omdat je weet dat je een lid bent van ťťn groter geheel kun je makkelijker kleine dingen loslaten en ben je niet snel beledigd. Oude vriendschappen kun weer opleven als je in een negen huis woont. Mensen voelen zich aangetrokken tot de wijsheid en het medeleven wat je opdoet uit het 9 huis. Dit is een geschikt huis om bepaalde projecten af te maken. Leef naar je eigen waarheid dan merk je dat je een voorbeeld bent voor anderen.

  Uitdagingen

  Je vergeet soms wel eens een bepaald individu omdat je zo bezig bent wat goed is voor een groot aantal mensen. Ook vergeet je wel eens een bepaald aspect van jezelf omdat je naar jezelf kijkt als ťťn geheel. Je kunt bijvoorbeeld beseffen dat snoepgoed niet goed is voor je gezondheid, maar vergeten dat het innerlijke kind wel een snoepje kan gebruiken als troost of voor plezier.

  Trefwoorden

  Menslievendheid; onbaatzuchtigheid; je leven wijden aan anderen; dit getal staat voor het afmaken wat je begonnen bent en voor einde; loslaten; universeel medeleven; tolerantie; wijsheid.
 • Huisgetal 11. Huisgetal 11 is het Meester Nummer van Intuïtie en Verlichting. Het... Huisgetal 11 is het Meester Nummer van Intuïtie en Verlichting. Het nummer 11 heeft de vorm van twee pilaren en staat voor een poort van groei. Wanneer je in een 11 huis woont dan zul je geÔnspireerd zijn met ideeŽn, creativiteit en innovatie. Je zal vele belonende kansen tegenkomen, vooral met betrekking tot leiderschap en creativiteit. Aangezien dit het nummer van het licht is zal je je huis het beste kunnen inrichten met een luchtige inrichting, zonder rommel en met betekenisvolle voorwerpen. 11 vormt weer terug naar het getal 2 (1+1=2), en daarom versterkt dit de harmonie waarbij ieder persoon zijn eigen onafhankelijkheid kan behouden.

  Uitdagingen

  Omdat nummer 11 een meester nummer is zijn er spirituele testen die je moet doorstaan. 11 is het nummer van partnerschap en kan harmonie versterken, maar enkel wanneer beide personen in het huis op ťťn lijn zitten met hun waarheden, en wanneer ze een sterk gevoel van eigenwaarde behouden. Wanneer je afhankelijk bent of welk vlak dan ook, of wanneer je je eigen kracht weggeeft, dan zal je relatie stagneren. Dit leert je om onderling afhankelijk te zijn, in plaats van mede-afhankelijk in relaties. Je zal overstroomd worden met intuÔtieve inzichten in dit huis, wees er dus zeker van dat je je creativiteit uitdruk, want anders zal je je wellicht angstig of verward gaan voelen. Handel op basis van je ideeŽn, denk er niet alleen over.

  Trefwoorden

  Creativiteit; innovatie; leiderschap; harmonie; onafhankelijkheid.
 • Huisgetal 22. Het meester nummer van de meester bouwer. 22 is het nummer van stabiliteit.... Het meester nummer van de meester bouwer. 22 is het nummer van stabiliteit. Dit nummer houdt alle dingen met betrekking tot de aarde in, inclusief financiŽn, carriŤre, je fysieke lichaam en familie. Dit is een prachtig thuis als je een familie hebt, je meer geaard wilt voelen of om te binden met de natuur. Dit is de krachtplaats als je een ondernemer of leraar bent. Dit thuis is het beste gedecoreerd met natuurlijke elementen, ontworpen met als gedachte om makkelijk toegankelijk te zijn voor de natuur.

  Uitdagingen

  Omdat 22 een meester nummer is, zullen sommige spirituele uitdagingen een krachttest zijn. Je voelt veel druk om voor je familie te zorgen, of stress van werken. Als je je verantwoordelijkheden als leider of leraar uit de weg gaat, dan zal je autoritaire problemen ondervinden, totdat je je verantwoordelijkheden accepteert. Je werkt te hard en bent te gefocust op je carriŤre of voor familieverplichtingen. Leer wat taken te delegeren en creŽer balans tussen werken en vrije tijd, alleen dan zal je de sleutel tot geluk vinden. Maar onthoud, thuis is waar je hart is! Als je vlakbij de natuur leeft, vlakbij je geliefde vrienden en familie, dan is dat echt de plaats waar je je thuis voelt.

  Trefwoorden

  stabiliteit; aarde; financiŽn; carriŤre; familie.
Klik op de getallen voor de beschrijving van het huisgetal.