Orakels.net
Home Numerologie Je holistische getal

Je holistische getal

Je holistische nummer vertelt je levensdoel of levensuitdaging en de daarbij komende postitieve en negatieve aspecten. Door het begrijpen van je holistische getal kun je tot een hoger niveau van zelfbewustzijn komen. Het bereken van je holistische getal is simpel.

Je holistische getal vertegenwoordigt de totale som van de cijfers van je geboortedag, geboortemaand en geboortejaar. Dit getal onthult je levensdoel of uitdagingen met zijn positieve en negatieve kenmerken. Door inzicht in je holistische getal kom je tot een beter zelfbewustzijn. Je kunt dit getal heel eenvoudig berekenen. Je hoeft alleen maar alle cijfers een voor een bij elkaar op te tellen.

Bijvoorbeeld:

28 juni 1957[28/6/1957] =2+8+6+1+9+5+7 =38
=3+8 =11 =1+1 =2
Je holistische getal is 2. Dit kan ook worden gelezen als 38/2.

Je holistische getal laten berekenen

Wat is je geboortedatum?


De holistische getallen op een rij:

 • 1. De dynamiek van 1 is bewustzijn. De positieve eigenschappen van 1 zijn zelfverzekerdheid,...

  De dynamiek van 1 is bewustzijn. De positieve eigenschappen van 1 zijn zelfverzekerdheid, creativiteit, individualiteit en onafhankelijkheid. Het holistische getal 1 suggeert dat je inventief bent en vol levendigheid, ambitie en gedrevenheid zit. Je bent een pionier met lef, neemt graag de leiding en laat je originaliteit zien. Als je je eigen creatieve kracht en individualiteit leert kennen, moet je ze durven uiten en bereid te zijn op eigen benen te staan. Dit betekent vaak dat je anders denkt of handelt dan anderen. Je voelt je soms afgezonderd van je directe omgeving, vooral als je nieuwe ideeën lanceert. Inspiratie is de sleutel tot je motivatie en het ontwikkelen van je intuïtie helpt je bij het nemen van beslissingen als je voor een aantal keuzes staat. Je sterke wilskracht en vastberadenheid zorgen ervoor dat je liever leidt dan volgt. In de loop van je leven doe je ervaringen die je leren hoe je met je onzekerheden moet omgaan, of ze emotioneel, fysiek of geestelijk zijn. Een andere levensles is dat je verantwoordelijk bent voor je eigen daden. Op zijn best ben je een zelfverzekerde en onafhankelijke persoon die anderen op een positieve manier inspireert. Met behulp van tolerantie, compassie en geduld bereik je je doelen. Door tijd vrij te maken voor het verbeteren van je vaardigheden vind je de motivatie om je orginaliteit te laten zien.
  De uitdagingen voor een cijfer 1 zijn de schommelingen tussen gebrek aan zelfvertrouwen, veeleisend, arrogantie en een neiging tot dictatoriaal gedrag.

 • 2. De dynamiek van 2 is zintuiglijk. De positieve eigenschappen van 2 zijn gezelligheid,...

  De dynamiek van 2 is zintuiglijk. De positieve eigenschappen van 2 zijn gezelligheid, ontvankelijkheid en het vermogen om je behoeften in evenwicht te brengen met die van een ander. Personen met een 2 als getal voelen anderen goed aan en leren door samen te werken. Als je holistische getal 2 is, ben je meelevend, gevoelig voor de gevoelens van anderen, romantisch en hoffelijk. Je bent diplomatiek, vriendelijk en sociaal en hebt belangstelling voor menselijke relaties. Je bent intuitief en past je gemakkelijk aan. Je bloeit op bij aanmoedigingen, maar bent ook ontvankelijk voor vleierij. Je moet misschien leren wat het verschil is tussen cooperatief zijn en gedienstig zijn, waarbij je je uit onzekerheid ondergeschikt opstelt. Je zelfvertrouwen kan eronder lijden als je je te afhankelijk opstelt; het is daarom belangrijk dat je voortdurend evenveel krijgt als je geeft. Als je je behoeftig of kwetsbaar opstelt, kunnen anderen gemakkelijk misbruik van je maken. Mensen met het getal 2 moeten leren te confronteren zonder agressief te zijn en nee zeggen zonder zich schuldig te voelen. Je kunt ook hulp accepteren zonder zwak of onkundig over te komen. Zelfacceptatie is de goede weg voor de 2. Je positieve prestaties dragen bij aan een innerlijke harmonie, het ontwikkelen van nuttige doelen en het stellen van grenzen.
  Mogelijke problemen hebben te maken met afhankelijkheid, rusteloosheid, onzekerheid, overgevoeligheid, te snel ontmoedigd raken, een intrinsiek wantrouwen en gebrek aan zelfvertrouwen.

 • 3. De dynamiek van 3 is expressief of emotioneel. De positieve eigenschappen van 3 zijn creatieve...

  De dynamiek van 3 is expressief of emotioneel. De positieve eigenschappen van 3 zijn creatieve expressie, gevoeligheid, verbeeldingskracht en veelzijdigheid.Je bent enthousiast, vrolijk, sociaal en vriendelijk, en kiest ervoor je vele talenten te uiten door middel van allerlei creatieve activiteiten. Keuzes maken kan echter moeilijk zijn voor je. Iemand met het getal 3 heeft graag contact met anderen door ze te vermaken, gezellige bijeenkomsten te houden en intieme gesprekken te voeren. Je houdt van vrijheid, bent emotioneel en hebt daarom de behoefte uitdrukking te geven aan je vreugde aan het leven.
  Je bent ook goed in het samenvoegen van je kennis en het communiceren van je ideeen. Je probeert conflicten te vermijden door vrolijk en optimistisch te blijven. Je lessen hebben vaak te maken met emotionele groei en expressie. Misschien moet je meer inzicht verwerven in je eigen sentimenten. In plaats van situaties te manipuleren moet je je gevoelens rechtstreeks uiten. 3en kunnen te maken krijgen met emotionele veranderingen of negatieve gevoelens als jaloezie en haat. Hoewel je grappig en slim kunt zijn met woorden, ben je ook verlegen of onzeker, waardoor je geisoleerd raakt of je geremd voelt en het moeilijk vindt om je gevoelens te uiten en in ontkenning leeft. Emotionele bevrediging en tevredengeid komen vaak voort uit de vreugde die je beleeft aan delen of kennis over liefde en compassie.
  Mogelijke problemen hebben te maken met zorgen en twijfel aan jezelf, de neiging je energie niet te bundelen, overdrijving, intolerantie, je onvoorbereid voelen, besluiteloos zijn en je niet verantwoordelijk voelen.

 • 4. De dynamiek van 4 is fysiek. De positieve eigenschappen van 4 zijn een praktische instelling,...

  De dynamiek van 4 is fysiek. De positieve eigenschappen van 4 zijn een praktische instelling, organisatietalent en zelfdiscipline. Als je holistische getal 4 is, ben je eerlijk, direct en hardwerkend en heb je behoefte aan stabititeit. Je bent geduldig, zorgvuldig en weet welke methoden en voorbereiding essentieel zijn. Alles in je leven moet eigenlijk wel een doel en praktische toepassing hebben. Je hebt een goed gevoel voor vorm, technische of mechanische vaardigheden en een doe-het-zelfinstelling. Vieren houden van zekerheid en voelen zich aangetrokken tot het bankwezen of bedrijfsleven. Hoewel je streng bent en je je emoties niet gauw laat zien, kun je trouw en afhankelijk zijn. Je bent vaak koppig en rigide e het is dan ook verstandig om flexibeler te zijn en je aan te passen. door je ambitie en levendigheid weet je doorgaans vol te houden terwijl anderen afhaken. Het kan belangrijk voor je zijn om meer te leren, maar je moet ervoor oppassen dat de last niet te zwaar wordt. Hoewel je degenen van wie je houdt beschermt, moet je ervoor waken dat je de situatie niet overneemt en domineert. Vieren staan bekent als bouwers en initieren vaak projecten en ondernemingen.
  Mogelijke problemen zijn dogmatisme, dwarsheid, onaffhankelijkheid, lui of juist workaholic zijn, het verleden niet los kunnen laten en zich overgeven aan excessen.

 • 5. De dynamiek van 5 is instinctief. De positieve eigenschappen van 5 zijn vindingrijkheid, een snel...

  De dynamiek van 5 is instinctief. De positieve eigenschappen van 5 zijn vindingrijkheid, een snel reactievermogen en doortastendheid. Je bent enthousiast en vrijheidslievend. Gaat het goed, dan ben je gedisciplineerd, geconcentreerd, alert en scherpzinnig. Je kunt heel verantwoordelijk zijn, maar hebt ook bewegingsvrijheid nodig.
  Je bent doorgaans veelzijdig en ondernemend en houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en uiteenlopende ervaringen op te doen. Je bent liberaal en ruimdenkend, kunt je gemakkelijk aan passen aan nieuwe situaties of bent progressief. Je bent vaak talentvol en efficient; je leert snel en benadert situaties rechtdoorzee. Reizen en veranderingen horen bij het getal 5. Omdat je je gemakkelijk aanpast, houd je van hervormingen en pas je je zonder al te veel problemen aan een nieuwe situatie aan. Een negatieve 5 is vaak rusteloos, ongeduldig en inconsequent. Zonder doel of vastberadenheid kun je doelloos door het leven gaan op zoek naar je ware roeping;het is daarom verstandig niet alles aan het toeval over te laten. Met een diepgaand inzicht en meer kennis kun je je potentieel optimaal benutten. Als je je snelle denken leert combineren met je sterke instinct, kun je anderen gemakkelijk de baas met je reactievermogen. Je bent grappig en vrijpostig en hebt een nobele of uitdagende persoonlijkheid.
  De problemen liggen bij onstuimigheid, doelloos rondzwerven, onverantwoordelijk gedrag, ongeduld, geen rekening houden met anderen, de neiging je energie te versnipperen, verveling, te uitgesproken zijn en meedogenloosheid.

 • 6. De dynamiek van 6 is emotioneel en universeel. je positieve eigenschappen zijn idealisme,...

  De dynamiek van 6 is emotioneel en universeel. je positieve eigenschappen zijn idealisme, creativiteit, menslievendheid, compassie en visie. Als 6 ben je sensitief en verantwoordelijk en je beoordeelt het leven vaak op basis van je gevoelens. Je bent direct en spiegelt je directe omgeving en het gedrag van mensen. Je kunt zowel een huismus als uitgaanstype zijn en je bent graag actief in je omgeving. Sterke familiebanden suggeren dat je een goede ouder kunt zijn, die veel steun biedt en positief is. Je bent een vertrouwenswaardige persoon en praktische adviseur en je vrienden komen bij je als ze het moeilijk hebben. Je bent vaak een perfectionist en bent graag creatief of artistiek. Je hebt een goede smaak als het gaat om stijl, schoonheid en vorm, en decoreert graag je omgeving en woning. Als je hoge idealen hebt, kun je weleens te veel afstand nemen van de realiteit van het ware leven. Om de wereld te kunnen verbeteren zul je echter moeten vasthouden aan je utopische idealen en moet je hard je best doen om te leven volgens je eigen normen en waarden. Het is echter verstandig om wat minder kritisch en oordelend te zijn. Door je gevoelens en gedachten wat in evenwicht te brengen, kun je tot harmonie en rust komen. Door je eigen onvolkomenheden en mislukkingen te accepteren leer je om te gaan met de wereld en zijn beperkingen. Als 6 moet je je wat minder zorgen maken en minder gefrustreerd raken. Hoe meer je geeft, des te meer zul je ontvangen.
  Problemen kunnen voortkomen uit gebrek aan tevredenheid, snobisme, een gebrek aan compassie, te kritisch zijn, dominantie en storend gedrag.

 • 7. De dynamiek van 7 is intuitie en het mentale/rationele. De positieve eigenschappen van 7 zijn...

  De dynamiek van 7 is intuitie en het mentale/rationele. De positieve eigenschappen van 7 zijn oprechtheid en vertrouwen, onderscheidend vermogen, aandacht voor details, methodologie en vindingrijkheid. Je bent analytisch, aandachtig, egocentrisch en nadenkend en kunt perfectioneren en precies zijn. Je autonome instelling geeft aan dat je op jezelf vertrouwt en assertief bent. Je neemt het liefst je eigen beslissingen en leert door te ervaren. Als je te gevoelig en onzeker bent, kun je je terugtrekken of afstandelijk worden. Als je niet kunt praten over je gevoelens, kun je je onbegrepen voelen. Het vermogen om te differentieren en verfijnen suggereert dat je weliswaar eenvoudig kunt veranderen in een muggenzifter, maar ook dat je uitblinkt in het verbeteren van bestaande systemen. Je bent goed geinformeerd en nauwgezet, wat impliceert dat je graag informatie vergaart en een goed geheugen hebt. Je bent goed in zelfanalyse en op zoek naar meer zelfbewustzijn, wat betekent dat je tijd voor jezelf nodig hebt om na te denken. Pas er wel voor op dat je niet geïsoleerd raakt. Je belangstelling voor lezen, schrijven of spiritualiteit kan een inspiratie zijn en je horizon verbreden. Dit verlangen naar meer inzicht kan leiden tot studie en de academische wereld op onderzoek op een specifiek terrein. Hoewel zevens intuitief zijn, kunnen zij ook overdreven rationeel zijn, waardoor ze zich verliezen in details. Dit kan weer leiden tot gebrek aan zelfvertrouwen, zelftwijfel en onzekerheid. Je bent wat gesloten, ondoorgrondelijk en gereserveerd, maar ook onderzoekend en je stelt vaak subtiele vragen, zonder de ander te laten weten wat je echt denkt.
  Problemen schuilen in achterdocht, onoprechtheid, gereserveerdheid, scepsis, verwarring, te kritisch zijn, ongebondenheid en ongevoeligheid.

 • 8. De dynamiek van 8 is emotionaliteit en materiele kracht. De positieve eigenschappen van 8 zijn...

  De dynamiek van 8 is emotionaliteit en materiele kracht. De positieve eigenschappen van 8 zijn kracht en sterke overtuigingen. Je bent gemotiveerd en vastbesloten, werkt hard en hebt gezag. Je sterkte of kracht toont een karakter van sterke waarden en normen, uitvoerende vermogens en een goed beoordelingsvermogen. Je zoekt naar zekerheid en consistentie in blijvende situaties. Je hebt gezag, verlangt naar dominantie en materieel succes en streeft naar grootse prestaties. Je bent ambitieus en meestal bekleed je door je toewijding en volharding posities met verantwoordelijkheid en leiderschap. Als 8 heb je een talent voor zakendoen en zul je profiteren van je organisatorische en leidinggevende capiciteiten. Je moet leren delegeren en hoe je op een eerlijke en oprechte manier bestuurt. Met een invloedrijke baan kun je anderen praktische adviezen geven en beschermen. Als 8 moet je omgaan met macht, geduld en tolerantie door vergevingsgezind en begripvol te zijn en de zwakheden van anderen in je oordeel te betrekken. Je zoekt je zekerheid in langetermijnplannen en toekomstinvesteringen. Je bezit doorgaans de kracht om jezelf en anderen te helen en je kunt ervan profiteren als je deze krachten kunt inzetten voor de mensen om je heen.
  Je kunt problemen ondervinden door ongeduld, intolerantie, zuinigheid, overwerk, machtwellust, dominantie en een gebrek aan planning.

 • 9. De dynamiek van 9 is het collectieve of universele. De positieve eigenschappen van 9 zijn...

  De dynamiek van 9 is het collectieve of universele. De positieve eigenschappen van 9 zijn compassie, tolerantie, geduld, integriteit, gevoeligheid en menslievend. Je bent doorgaans aantrekkelijk en charismatisch, hebt een ontvankelijke geest en psychische gaven die verwijzen naar een universele ontvankelijkheid. Als je holistische getal 9 is, ben je vrijgevig en intuitief en heb je sterke voorgevoelens. Je bent idealistisch, beinvloedbaar en ontvankelijk, kunt vooruitkijken en beoordeelt het leven op gevoel. De voorspellende gave impliceert dat je innelijke wijsheid en een verhoogd bewustzijn kunt bezitten. hoewel je vrijgevig en meelevend kunt zijn en veel verbeeldingskracht hebt, raak je ook snel gedesillusioneerd of emotioneel gefrustreerd als jijzelf of anderen niet voldoen aan je hoge verwachtingen. Dit kan leiden tot stemmingswisselingen of vluchtgedrag. Als 9 moet je op zoek naar innerlijke tevredenheid en je niet overgeven aan melancholie. Misschien moet je werken aan begrip, tolerantie en geduld en tegelijkertijd leren om afstand te nemen. Je bent wellicht voorbestemd om je ten dienste van anderen te stellen of bij te dragen aan een betere wereld. Omdat je universeel bent, houd je van reizen en communiceer je graag met verschillende mensen. Je behoefte aan uitdagingen en je overgevoeligheid suggereren dat je in balans moet zijn en geen onrealistische dromen moet koesteren. De combinatie van inspiratie en idealisme met een intens innerlijk leven enn levendige dromen suggereren dat je het geluk weleens zou kunnen vinden als je op zoek gaat naar je spirituele levenspad.
  Voor een 9 kunnen nervositeit, egoïsme, koppigheid, onpraktisch zijn, je gemakkelijk laten leiden, een minderwaardigheidscomplex en zorgen lastig zijn.

Klik op de getallen voor de beschrijving van het holistische getal.