Numerologie

Het idee dat nummers beschikken over heilige krachten werd niet alleen gedeeld door oude culturen en Griekse filosofen, maar ook door geleerden uit de Renaissance en zelfs vele huidige wiskundigen.

Het tellen van tekens en inkervingen in botten die gevonden zijn in Zaïre tussen 9000 en 7500 voor Christus komen overeen met de maanstanden en zijn één van de eerste tekenen van wiskundige activiteit.

Numerologie is zo oud als astrologie en is ontstaan in de tijd van de Mesopotamische, Joodse en oude Griekse beschavingen. Iedere cultuur ontwikkelde zijn eigen systeem om nummers te interpreteren om zo betekenis te geven aan het universum en de aard van de mens. De meest gerenommeerde systemen gebaseerd op numerologie zijn de Pythagorische, Kabbalistische, I Tjing en Maya theorieën.

Vele Griekse filosofen waren gefascineerd door het mysterische van nummers. Één van de meest briljante denkers van de vroege Griekse tijd was Pythagoras. Hij beweerde dat nummers heilig waren en dat alles bestond uit nummers. Hij was een religieus leider, een mystiek persoon, een pure wiskundige. In tegenstelling tot de huidige wiskundigen verbond hij godgeleerdheid met rationeel denken.

Zijn volgers, Pythagoreeërs, waren de eersten die geloofden dat de principes in de wiskunde de basis waren voor al het levende bestaan. En aangezien nummers van nature oerbeelden zijn moeten ze wel orde scheppen in het bestaan van het universum.

Numerologie, net als astrologie, is een symbolisch systeem en één van de vele middelen die we kunnen gebruiken om onszelf en ons levensdoel beter te begrijpen. Nummers beschikken over een tweeledig karakter en kunnen staan voor een positieve of een negatieve kracht. Het leren begrijpen van de betekenis van nummers helpt de ontwikkeling van ons persoonlijk potentieel en stuurt ons tijdens onze weg door het leven.

Engelengetal van 13 november 2019

514

De engelen zijn bij je en helpen je bij jezelf en rustig te blijven in deze tijd van verandering. Wees ervan verzekerd dat je leven op prachtige wijze getransformeerd wordt.

Getallen van de Engelen

Getallen van de Engelen

Vraag jij je ook wel eens af wat het betekent wanneer je steeds 111 of 444 tegen komt? De engelen willen ons graag helpen en doen dat door ons berichten te geven door middel van getallen.

Je holistische getal

Je holistische getal

Je holistische nummer vertelt je levensdoel of levensuitdaging en de daarbij komende positieve en negatieve aspecten.

Je persoonlijke dagcijfer

Je persoonlijke dagcijfer

Je persoonlijke dagcijfer laat zien hoe je op anderen overkomt en wordt berekend aan de hand van de dag van de maand waarop je geboren bent.

Je persoonlijke jaartal

Je persoonlijke jaartal

Je persoonlijke jaartal in numerologie geeft je een snapshot van de komende of verleden jaren, gebaseerd op je geboortedatum en het jaar waar je meer over wilt weten.

Huisnumerologie

Huisnumerologie

Nummers zijn vibraties en je woonadres zet de algemene toon voor je gehele leefruimte. Bereken en lees hier je persoonlijke huisnumerologie.