Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Animus/Anima

De Animus/Anima

De Animus/Anima

Alles bevat tegengestelden. De vrouwelijke eigenschappen in een man zijn de anima, terwijl de mannelijke eigenschappen in een vrouw de animus zijn. Jungs beschrijving van de 'masculiene' eigenschappen (competitiegeest, ambitie, leiderschap, actie) en 'feminiene' eigenschappen (creativiteit, gevoeligheid, zachtheid, toewijding) lijken nu ouderwets. Deze beelden symboliseren de worsteling van de anima/animus - de worsteling om psychoseksuele eenheid die begint als we ons gaan identificeren met een van de geslachten.

Deze kaart vraagt u uw vrouwelijke en mannelijke eigenschappen te laten versmelten om iets tot voltooiing te brengen. Hij vertelt u dat bepaalde delen van uw karakter zich uiteindelijk met elkaar zullen verenigen en tot een eenheid zullen komen. Het is ook een teken dat er liefde in uw leven zal komen of dat een bestaande relatie belangrijker zal worden. Als de anima/animus helemaal in de persoon is ge´ntegreerd, hebben liefde en realiteit elkaar gevonden. zonder de verslavende dwaasheid of verblindende verliefdheid.

Extra betekenissen

Mannelijke en vrouwelijke helften van een karakter. Tegengestelden. ╔Ún worden. Vereniging. Seks. Ontmoeting van geesten. Een dubbele ziel. Weerspiegeling van de ik. Liefde die u emotioneel voltooit of verwoest. Bedrijfsfusie of overname. Partners.

Wat Carl Jung erover zegt:

Wanneer een gepassioneerde, bijna magische relatie bestaat tussen de geslachten, gaat het zonder uitzondering om een geprojecteerd zielenbeeld.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen