Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Wildeman

De Wildeman

De Wildeman

Deze kaart gaat over de duistere kant van het vaderarchetype (wiens 'ware' aspect wordt vertegenwoordigd door Vader aarde). Of iemand nu overdreven onderdanig of juist opstandig is, problemen met discipline of autoriteit komen altijd voort uit zijn archetype. De wildeman kan ook de aanstichter vertegenwoordigen, de machine, het systeem - geld en macht. De kaart voorspelt lafheid, voorzichtigheid en afkeer door de angst voor de fysieke gevolgen, uit angst voor het verdwijnen van steun, liefde of instemming. Er kan ook een angst zijn om vernietigd te worden door iets wat groter is dan iemand zelf. De kaart duidt op het ontwijken van een situatie, misschien door opstandig te worden. Koppige tegenstand kan stoer lijken, maar is vaak toch een soort van uitvlucht. Deze kaart duidt ook op een angst voor iets onbekends waarmee men niet geconfronteerd wil worden.

Tot u zichzelf weer in het gareel hebt, blijven uw verzwakte krachten onderdrukt, niet door de wildeman - hij heeft duizenden verschijningen in het leven - maar door uw eigen zwakheid, die maar één verschijningsvorm kent. U kunt macht hebben. Ware macht kruipt, rent, rebelleert of domineert niet. ln plaats daarvan werkt hij voor het algemeen goed en de verbetering van alles.

Extra betekenissen

Machtsmisbruik. Onvermogen met autoriteit om te gaan. Seksuele angsten. Onderdrukte boosheid. Angst voor de vader leidt tijdens de volwassen jaren tot timiditeit, opstandigheid of dominantie. Confrontatie met een tiran.

Wat Carl Jung erover zegt:

Alles dat eens leefde, de creatieve energie in hem keerde zich nu tegen hem met een afschuwelijk vernietigende kracht.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen