Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Demonische Koningin

De Demonische Koningin

De Demonische Koningin

Deze kaart verwijst naar de schaduwzijde van het moederarchetype (wiens 'ware' aspect wordt vertegenwoordigd door een machtige, bezitterige en jaloerse vrouw. Hij verwijst naar een verslinder, die voor u denkt, uw leven voor u leeft, u emotioneel gevangen houdt zodat niemand anders aanspraak op u kan maken. Deze kaart waarschuwt voor een meedogenloze vrouw die iets van u zal wegnemen, of het nu gaat om geld, hoop, kracht of illusies.

De kaart kan echter ook verwijzen naar de negatieve aspecten van uw eigen psyche, die dit ook allemaal kunnen aanrichten. De verschijning van de kaart suggereert situaties die uw gebrek aan onafhankelijkheid, angst voor afkeuring en straf of schuldgevoelens tonen. Emotionele afpersing of afhankelijkheid van iemand die u niet noodzakelijkerwijs gelukkig maakt, kan ook worden bedoeld.
Voor een man kan de kaart ook aantonen dat hij alle onopgeloste aspecten van zijn moederrelatie of wat hij het meest haat en bevreesd in vrouwen projecteert op een ander. Voor hem betekent de kaart een ingewikkelde relatie. Voor een vrouw kan de kaart verwijzen naar de duistere zijde van de ziel, humeurigheid. Het kan ook verwijzen naar iemand die rebelleert tegen de traditionele vrouwelijk rol.

Extra betekenissen

Een vernietigende macht. Een gevaarlijke vrouw in de buitenwereld. Een verslinder. Uw eigen innerlijke demonen. Angst voor de ik. Afgunst. Jaloezie. Hebzucht. Woede. Een verziekte relatie. Onstabiele situaties. Opstandigheid tegen sociale stereotypen.

Wat Carl Jung erover zegt:

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen