Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten Vader Aarde

Vader Aarde

Vader Aarde

Deze kaart duidt op de beÔnvloeding van de psyche door het beeld van de vader als kostwinner, beschermer en regelgever. We ontmoeten hem in de loop van ons leven steeds opnieuw in andere behulpzame mannelijke figuren. Deze kaart wijst op een goede mannelijke vriend die zijn verantwoordelijkheden wil delen; patronen van mannelijke conventies; de invloed van het masculiene principe op uw leven; de vader in uzelf; de goedaardige god. Hij verwijst naar bemoediging, advies en steun van een sociaal gevestigde man; een wijze praktische adviseur; iemand die zorgt voor geld en andere wereldse zaken; betrouwbaarheid of een goede basis. Hij wijst op materieel succes voor een nieuw bedrijf. Voor mannelijke adviseurs verwijst de kaart ook naar een ouder mannelijk voorbeeld of de ervaring van mannelijke vriendschappen.

De kaart kan een bijeenkomst of situatie voorspellen die u helpt om met uw gevoelens ten opzichte van uw vader om te gaan. Gebruik de vaderaarde-kwaliteiten in uzelf om anderen als een goede herder te leiden. De kaart wijst er echter ook op dat de macht om verandering te bewerkstelligen niet alleen in uw handen ligt: een hogere autoriteit of een andere persoon heeft het laatste woord.

Extra betekenissen

Kennis van het verstand. De materiŽle wereld. Actief creatief potentieel. Capaciteit. Behulpzame vaderfiguur. Weldoener. Materieel succes in nieuwe bedrijfsinitiatieven. Conventionele paden van prestaties. Religie. Patriarch op het werk en thuis. Vaderschap.

Wat Carl Jung erover zegt:

Door middel van de vaderfiguur drukt hij niet alleen een conventionele mening uit maar ook wat wij 'geest' noemen ...

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen