Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Bedrieger

De Bedrieger

De Bedrieger

Deze kaart vertegenwoordigt het denkbeeldige, de dingen die niet zijn wat ze lijken. Hij verwijst naar zelfbedrog, van het pad afwijken zonder het in de gaten te hebben. De bedrieger huist in het mysterieuze grensgebied tussen bewustzijn en onderbewustzijn, waar licht en schaduw trucjes uithalen en de geest zichzelf de verkeerde weg wijst. De vele bochten en kruisingen op deze weg door het schaduwland omvatten valse percepties, valse starten en de vooruitgang van een idioot. Mensen die aardig en plezierig leken, staan op het punt te veranderen in gemene mensen en andersom. Deze kaart waarschuwt u voor onverwachte wendingen. Verschijningen zijn verraderlijk misleidend en u kunt niet op uzelf vertrouwen. Hij daagt u uit de waarheid te vinden in uw huidige situatie en staat erop dat het leven u blijft misleiden tot u die waarheid gevonden hebt. De bedriegerkaart kan u zelfs waarschuwen dat de boodschap van de kaarten zelf misleidend is.

Omgekeerd verwijst deze kaart naar een vaardige manipulator die anderen te slim af is. Aanpassen, een situatie doorzien en het tij keren. De misleiden worden de misleiders. De omgekeerde kaart wijst ook op het nemen van risico's, gokken op iets dat de moeite waard kan zijn.

Extra betekenissen

Ambivalentie. Goochelarij. Oplichter. Charlatan. Vos. Kameleon. Een misleidend beeld. Vermommingen. Het tegengestelde geloven. Geloven dat het masker het gezicht is, het goede het slechte. Paradox. De kracht van de zwakheid. Verwarring.

Wat Carl Jung erover zegt:

We houden ons graag voor dat iets dat we niet begrijpen ons onmogelijk kan helpen. Maar dat is niet altijd het geval.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen