Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De alchemist

De alchemist

De alchemist

De verschijning van deze kaart suggereert het proces van individualisatie - dat wil zeggen: transformeren in een spiritueel wezen die geluk en controle over zijn leven en de ik heeft verkregen. Dit proces is de zoektocht naar de ware ik. Als de held terugkeert met de overwinning, zal het alchemistendeel van het karakter de daarbij horende verandering teweegbrengen, als een plant die een nieuwe bloem krijgt. De alchemist brengt uw psyche op n lijn als uw interne en externe werelden met elkaar in contact komen. Dit archetype is de innerlijke tovenaar de tegengestelden en extremiteiten in balans brengt en innerlijke groei stimuleert.

De verschijning van de alchemistkaart is een teken dat u op weg bent naar volledigheid in minstens n situatie of psychologisch aspect van uzelf. Hij duidt op een connectie tussen de tegenstrijdige factoren van uw persoonlijkheid. Hij verwijst ook naar levensveranderende inzichten. Als u deze kaart trekt, betekent het dat problemen zullen worden opgelost en u een stap vooruit kunt zetten. Op aards gebied betekent hij een belangrijke 'reparateur' - de arts die uw ziekte zal genezen, de advocaat die uw moeilijke rechtszaak kan winnen.

Extra betekenissen

Psychologische magie. Oplosser van conflicten. Taartenbakker. Uitwisseling. Tegengif voor het gif van het leven. Bruggen bouwen. Het innerlijk aanpassen aan de externe omstandigheden. Transformatie. Keerpunt. Realisatie. Bewustzijn.

Wat Carl Jung erover zegt:

Ik was mij er al lang van bewust dat alchemie niet alleen de moeder is van de scheikunde, maar ook de voorloper van onze moderne psychologie van het onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen