Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Wolvenman

De Wolvenman

De Wolvenman

De wolvenman is het instinctieve, intu´tieve archetype. De kaart suggereert vermoedens en intu´tieve reacties, acuut aanvoelen en weten en het vermogen direct conclusies te trekken. Hij verwijst naar een 'gevoel' voor iets. De kaart kan verwijzen naar goede verbale, geschreven of muzikale communicatie. De zaken die bij deze kaart moeten worden onderzocht zijn risico's lopen en kansen wagen, gokken of oordelen op basis van ervaring of gevoel zonder de feiten te kennen. Deze kaart betekent dat er veel mogelijkheden voor u zijn in uw huidige situatie. Uw innerlijk weet misschien al welke richting het op gaat en wat er te gebeuren staat. U kunt nu op uw perceptie afgaan, als u maar onthoudt dat niets vaststaat bij deze kaart.

Deze kaart geeft u het vermogen zich dingen voor te stellen, irrationele beslissingen te nemen die de moeite waard zijn. De eerste indruk wordt benadrukt. U moet vertrouwen op basale reacties als aantrekkingskracht en instincten als vechten, weglopen, stilstaan, verslinden of afwijzen. Wat vertelt uw instinct u? De negatieve kant van deze kaart verwijst naar agressie, angst en andere ongecontroleerde, instinctieve reacties. Het beest in u komt misschien wel naar buiten tijdens de lunch!

Extra betekenissen

Natuur. Instinct. Giswerk. Lichamelijke behoeften. De dierlijke voorouder, gescheiden van het bewustzijn, die normaalgesproken in de schaduw blijft. Gebrek aan terughoudendheid. Dierlijke natuur. oudere, primitieve reacties. Oude, subfysieke zintuigen.

Wat Carl Jung erover zegt:

De beschrijving van ons archetype zou niet compleet zijn als we een bepaalde verschijningsvorm zouden weglaten, namelijk de dierlijke vorm.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen