Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Steenhouwer

De Steenhouwer

De Steenhouwer

De verschijning van deze kaart duidt op het deel van de psyche dat vertrouwt op zintuiglijke indrukken. Hij suggereert iemand die de materiŽle wereld ervaart en ziet zoals hij is. Iemand als dit accepteert de dingen zoals ze zijn, zonder er allerlei onderliggende gedachten bij te hebben. De kaart is ook een teken van een goed gevoel voor bedrijfsvoering en winst. Praktische aspecten, schoonheid en bruikbaarheid komen in deze kaart samen. De steenhouwerskaart kan overdreven gezien ook wijzen op iemand die het vuur dooft van dingen, die een versteende persoonlijkheid en geen visie heeft. Hij bevat een waarschuwing voor geblokkeerde zintuigen, lichamelijk of geestelijk - iemand die te blind is om te zien. Materialisme wordt tegenover idealisme geplaatst.

Met deze kaart krijgt u wat u ziet (en niets meer). Afhankelijk van de reden van uw verzoek kan de kaart u adviseren om realistisch en praktisch te zijn, materiele zaken te overwegen of weer met beide voeten op de grond te komen. U wordt geadviseerd uw beeld decoratief maar werkbaar te maken. Als negatieve kaart vertegenwoordigt hij de verstening van hoop, liefde en creativiteit, evenals onpraktische ambities. Sommige idealen zijn nou eenmaal te onrealistisch en kunnen nooit bereikt worden.

Extra betekenissen

Feitelijke ervaring en concrete voorwerpen. MateriŽle verlangens. Een man of vrouw van de wereld. Aardsheid. Handenarbeid. Vaardig in handwerk. IJzer en steen. Praktische vermogens. De vijf zintuigen. Kalmte. Verstandelijkheid. Realisme.

Wat Carl Jung erover zegt:

De procedure om de steen te maken vindt niet met de handen plaats omdat het een menselijke houding is.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen