Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Leraar

De Leraar

De Leraar

Dit archetype is altijd bij u, zelfs als u er zich niet bewust van bent. In het leven bent u zowel student als docent, leerling als meester. Wanneer deze kaart verschijnt, is er iets dat u moet leren of bezit u kennis die u moet doorgeven en moet delen met anderen. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die u iets belangrijks zullen leren. In tegenstelling tot kaarten die te maken hebben met lessen die onbewust uit het leven worden geleerd, betekent deze kaart meestal dat er verstandelijk iets te leren valt.

De kaart kan verschijnen op een moment in uw leven waarin u nog steeds de leerling bent, maar op het punt staat meester te worden. Hij kan betekenen dat uw innerlijke leraar, uw wijze adviseur, u kan begeleiden tijdens uw mythische zoektocht. Uw doel kan transformatie, kennis en individualisatie zijn - verworden tot uw ware ik - of een solide, wereldlijk doel waarvoor u kennis uit boeken moet opdoen. Of uw bestemming nou mythisch of praktisch is, de leraar weerspiegelt het deel van de psyche dat u erheen zal brengen.

Extra betekenissen

De grote leerschool van het leven. Je weg vinden. Leren door voorbeeld, en ervaring. Beloning en straf. Zelfeducatie, formele educatie. Levenslang leren. Nieuwe vaardigheden. Meesterschap. Goeroe. Het hogere aspect van de ik. Innerlijke leraar.

Wat Carl Jung erover zegt:

Soms leek hij (Filemon - Jungs innerlijke leraar) behoorlijk echt, alsof hij een levend wezen was. Ik wandelde met hem door de tuin en voor mij was hij wat IndiŽrs een goeroe noemen.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen