Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Vrek

De Vrek

De Vrek

De vrek is het aspect van de persoonlijkheid dat neemt en geeft maar zich niet aanpast; het is de verzamelaar, de hamsteraar en de onthouder. De verschijning van deze kaart duidt op een stagnatie in uw leven. Hij waarschuwt ervoor dat u niet inziet dat alles om u heen verandert en dat u nu mee moet veranderen. Mensen en situaties in uw leven, of aspecten van uzelf, zijn veranderd. Manieren van leven en ideeŽn die pasten bij het verleden. leiden nu tot problemen omdat ze niet meer werken in uw huidige situatie.

De kaart gaat over dat wat u gehandhaafd hebt en nu moet laten gaan, dat wat u moet afstaan in plaats van vasthouden. U bent misschien blijven hangen in het verleden en bent bang om verder te gaan, u bent gevangen in door uzelf opgelegde beperkingen. Misschien koestert u oude wrokken die uw bestaan verteren, hoewel ze niets te maken hebben met het heden.

Extra betekenissen

Archeoloog. Perfecte conservatie. Museum van herinneringen. Littekens. Een fossiel worden. Gestagneerde geest. Groei uitsluiten. De vasthouder. Souvenirs. Redden. Leren delen. De uitdaging van de aanpassing. Dingen opkroppen. Handhaven.

Wat Carl Jung erover zegt:

De wijn van de jeugd wordt met de jaren niet altijd, helder; soms wordt hij juist troebel.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen