Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Bedelaar

De Bedelaar

De Bedelaar

Deze kaart gaat over psychologische ontkenning en de dingen in uw karakter die u niet wilt erkennen. Hij daagt u uit de confrontatie aan te gaan met de elementen van uw psyche die u buitensluit, met dat waarin u geen energie steekt en dat tot een bestaan in de duisternis dwingt. Welk deel van u is geannexeerd of geamputeerd? Eens bestond het en het heeft nog steeds invloed op u.

Deze kaart betekent spirituele armoede, ontkend talent en iets in uw psyche dat probeert uw leven te doorbreken. Hij waarschuwt voor zelfbestraffing, masochistische manieren om uw eigen succes te saboteren en veronachtzaamde aspecten van uw leven of van uzelf waaraan u meer waarde moet toekennen. Als u deze kaart trekt wijst dat op verloren potentie. In de buitenwereld kan hij wijzen op een terugloop van rijkdom of welzijn. Taken die u bij deze kaart eens moet bekijken, zijn mislukking, door uzelf opgelegde beperkingen, het pijnlijke verleden, of uw oude ik die u niet goed achter u kunt laten. U kunt zich van nature beperkt voelen, zoals de vrije man die leeft als een gevangene of de rijke man die leeft alsof hij nog steeds arm is.

Extra betekenissen

Zelfontkenning. Onderdrukking. Onachtzaamheid. Ontbering. Nauwe beperkingen. Rusteloosheid. Noodlijdend. Ontkrachting van bepaalde delen van de geest, Innerlijke zwerver. Assepoester. Prins in lompen. De figuur achter de gesloten deur.

Wat Carl Jung erover zegt:

Elke vorm van communicatie met het afgestote deel van de psyche heeft therapeutisch effect.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen