Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Dichter

De Dichter

De Dichter

Deze kaart is er een van emoties en verbeelding. Hij weerspiegelt beslissingen die uit het hart komen en niet uit het hoofd. De kaart verwijst naar gevoelens, sentimentaliteit, humeurigheid en zichzelf in anderen verplaatsen. Deze kaart kan u adviseren uw gevoel te gebruiken in plaats van beoordeling of logica. Als u gevraagd hebt naar iemands motivatie, vertelt de kaart u dat hij vanuit het hart handelt en spreekt. Hij weerspiegelt gebeurtenissen waarbij sympathie, gevoeligheid ten opzichte van anderen en de sensaties van de geest en niet die van het lichaam tot uiting komen. Hij waarschuwt u ook voor het kiezen van de verkeerde weg door ingewikkelde emoties die u beÔnvloeden. Het is echt gevaarlijk om te veel te fantaseren, na te denken en ervan uit te gaan dat anderen dat ook doen.

Verrijkt de innerlijke dichter uw leven met het vermogen dingen te voelen en beoordelen zonder materialistisch te zijn? Of is uw logica ingesleten en zijn uw zintuigen afgestompt door emoties en dromen? Als de kaart negatief is, betekent hij een gebrek aan afstandelijkheid. De psyche heeft een keuze. Uw gevoelens kunnen u beheersen of u kunt uw gevoelens beheersen.

Extra betekenissen

PoŽzie. Muziek. Creatief kunstzinnig werk. Religie. Mystiek. Idealen. Liefde. Dromen. Waandenkbeelden. Emotie. Een behoefte om zowel praktisch als emotioneel te zijn. Menselijke verhoudingen. Menselijke waarden.

Wat Carl Jung erover zegt:

Dichters creŽren vanuit de diepten van het collectieve onderbewustzijn, drukken uit wat anderen alleen kunnen dromen.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen