Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Kluizenaar

De Kluizenaar

De Kluizenaar

Deze kaart verwijst naar delen van de ik die introvert of verborgen zijn en naar de dingen die u voor uzelf houdt. Aan het begin van zijn ontwikkeling staat de psyche open voor de wereld. Wanneer hij een barričre tegenkomt die hij niet kan slechten, keert hij zich naar binnen, valt stil en wordt een onuitgedrukt deel van de persoonlijkheid. Fantasie of achteruitgang zijn pogingen van de psyche om weer naar buiten te treden. Het afsluiten van de persoonlijkheid is een acceptatie van een introverte toestand.

De kluizenaarkaart kan een advies inhouden om de gestelde vraag voor uzelf te houden. Deze kaart is een slecht voorteken als u vragen stelt over roem of publiciteit. Hij weerspiegelt situaties, mensen en deuren die voor u gesloten zijn. De kaart kan verwijzen naar interne ervaringen, de innerlijke wereld, zelfkennis, verborgen kennis en onderzoek. De kluizenaarskaart kan ook betekenen dat u zich in een bepaalde situatie terugtrekt of geďsoleerd raakt, en kan duiden op afzondering, verlatenheid en eenzaamheid. De kaart verwijst altijd naar een eenzame positie. Met de kaart staat niemand aan uw kant en toch moet u de strijd van het leven aangaan.

Extra betekenissen

Zelfbeschouwing. Geheimen. Reserve. Terugtrekking. Isolatie. Muren en barricades opwerpen. Pleinvrees. Autisme. Introvert/extravert. Zich een vreemde in eigen land voelen. De eenzame zeeman. Zelfbeheersing. Eenzaamheid.

Wat Carl Jung erover zegt:

Het is verder bovendien alleen in een toestand van totale verlatenheid en eenzaamheid dat we de nuttige krachten van onze eigen natuur ervaren.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen