Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Nachtwaker

De Nachtwaker

De Nachtwaker

De regels die u tijdens uw opvoeding hebt meegekregen zijn veranderd in uw geweten. Het verschijnen van deze kaart verwijst naar de grote regelgever, de kenner van recht en onrecht, die het overneemt van uw ouders. Dit is de criticus en bestraffer die ons vervult van angsten en schuldgevoelens wanneer we de ons opgelegde regels overtreden. De kaart waarschuwt tegen dreigende gebeurtenissen die ingaan tegen uw overtuigingen en azen op uw geweten. Er zullen harde beslissingen moeten worden genomen om het juiste te doen. U moet kiezen tussen zelfopoffering en zelfbehoud.

Deze kaart houdt een risico in van schuldgevoelens, gevolgen en straf. Hij kan verwijzen naar iets waarop u niet trots bent als het uitkomt, naar schending van uw reputatie en naar sociale veroordeling. Te veel van dit archetype in uw psyche veroorzaakt overdreven schuldgevoelens bij voorvallen. Wanneer uw schaduw door dit archetype tot uitdrukking komt, wordt u wellicht in de gaten gehouden, achtervolgd of bespioneerd. De kaart voorspelt geheimen, verraad, het verleden dat u najaagt of misschien emotionele of andere vormen van afpersing.

Extra betekenissen

Innerlijke politie agent. Oordeel. Angst. Gevolgen. De ik beschuldigen. Moreel dilemma. Geweten. Martelaar. Masochisme. Oneerlijkheid. Geheimhouding. Een zondaar heilige met de kans op verlossing.

Wat Carl Jung erover zegt:

De innerlijke stem, zoals ik hierboven heb uitgelegd, maakt ons bewust van het kwaad waaronder de hele gemeenschap lijdt, of dat nu het land of heel het menselijke ras is.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen