Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten Macht

Macht

Macht

Van het overlevingsinstinct blijven alleen het lot in eigen handen nemen en het zoeken naar macht over. Wanneer u deze kaart trekt, heeft de ziel een bepaalde situatie al overleefd en de controle opgeŰist. Hij is er nu klaar voor om het lot in eigen handen te nemen. Wanneer u bekwaamheid om weet te zetten in zelfvertrouwen, verandert simpelweg overleven in macht. Wanneer u een moeizame worsteling omzet in succes, maakt het gevecht u sterk. Deze kaart staat voor prestaties en het vergroten van uw macht. Hij kan verwijzen naar een promotie of het verkrijgen van autoriteit of expertise. Het kan ook verwijzen naar het vinden van kracht in uzelf om met moeilijke situaties om te gaan. Hij belooft macht over anderen en situaties.

Macht verkrijgen is de eerste stap weg van ego´sme. Als de ik zelfverzekerd en autonoom is, kan hij zijn invloed aanwenden ten gunste van anderen. Dit archetype is de wereldleider in u. Het is de ik die een stempel kan drukken op de wereld en anderen kan be´nvloeden. Pas wanneer u deze ik hebt bereikt, krijgt u macht over uw lotsbestemming.

Extra betekenissen

De Christus van binnen; de machthebbende van buiten. Leidinggevende kwaliteiten. Autoriteit. Status. Wijsheid. Vertrouwen. Een nieuwe macht. Een nieuwe autoriteit. De macht van geld of overtuiging. Het vermogen invloed uit te oefenen op de wereld.

Wat Carl Jung erover zegt:

Er bestaat geen genezing en geen verbetering van de wereld die niet begint bij het individu.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen