Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Schaduw

De Schaduw

De Schaduw

Bij de geboorte maakt het bewustzijn deel uit van de geest die naar de wereld uitgaat. Alles dat in het ongewisse is achtergelaten is onderbewust, de schaduw. Dit is uw gemene tweelingbroer die staat voor alles dat u in de loop van uw beschavingsproces hebt onderdrukt: primitieve angst en haat, wreedheid, impulsen en het duistere onbekende. Ieders schaduw is uniek omdat we allemaal iets anders onderdrukken.

Deze kaart waarschuwt voor controle-verlies, een onplezierige situatie of een vervelende ontmoeting waarbij de schaduw zijn werk zal doen. Deze confrontatie moet ervoor zorgen dat u naar uzelf kijkt, naar uw eigen duistere kant. Als u het onderliggende probleem van die situatie kent, zal uw eigen schaduw integreren met uw ziel en zult u groeien. Tot dat moment blijft u uw schaduw tegen het lijf lopen in beangstigende situaties of de kant van andere mensen.

Extra betekenissen

Nachtmerrie. Onderbewustzijn. Onderdrukking. Beperking. Obsessie. Een gevoelige situatie, meestal onplezierig. Demonen van de geest. FobieŽn. Tegengestelden: licht en donker, vriend en vijand. Algemene angsten voor oorlog, rampspoed en moord.

Wat Carl Jung erover zegt:

De duisternis die aan elke persoonlijkheid kleeft, is de deur naar het onderbewustzijn en de poort van dromen....

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen