Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Lijdzame

De Lijdzame

De Lijdzame

Slachtoffers willen niet altijd gered worden. Sommigen keren steeds opnieuw terug naar hetzelfde gevaarlijke moeras en trekken je mee naar beneden als je ze probeert te redden. De zwakken en kwetsbaren kunnen de kracht van een vampier hebben, die u dwingt uw leven in te richten rond de angst hen overstuur te maken.

Dit archetype houdt stand door dapper en onnodig te lijden ten gunste van de liefde, de kinderen of een verloren zaak. De kaart vertegenwoordigt de zieke die gezond zou kunnen zijn, maar die er hun beroep van maken anderen te beheersen met hun ziekte. Hun ziekte vervult een psychologische behoefte en als iets positiefs dreigt te gebeuren, zetten ze hun eigen ongeluk in.

Extra betekenissen

Delen van de psyche die versterking nodig hebben. Afhankelijke en wederzijds afhankelijke relaties. Eeuwige slachtofferrol. De hulpeloze. Arme ik en heb medelijden. Martelaar. Mijn ergste vijand. Zelfondergang. Huis van weeklachten. Tekortkoming. Hulpeloosheid. Prins op het witte paard. Overlevende.

Wat Carl Jung erover zegt:

Het is vaak tragisch om te zien hoe iemand overduidelijk zijn eigen leven en dat van anderen verprutst en totaal niet ziet hoe de hele tragedie uit zichzelf voortkomt en hoe hij deze blijft voeden en in leven houdt.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen