Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten Het Kind in uzelf

Het Kind in uzelf

Het Kind in uzelf

Het kind in uzelf vertegenwoordigt al die aspecten van de psyche die zijn achtergelaten toen u volwassen werd: onschuld, na´viteit, kinderachtigheid en alle aspecten in u die niet zijn meegegroeid. Als u een driftbui krijgt zoals een peuter, misdraagt het kind in u zich. Als u zich gekwetst voelt door iets dat een verstandiger persoon niet zou raken, huilt het kind in u. Het kind in u is niet dom, overdreven emotioneel of onbeheerst, maar een onhandelbare geest, onervaren en onwetend; het deel van u dat niet volwassen kan reageren. Het kind in uzelf is een jongere versie van u maar ook de versie van degene die u nu bent - omdat dit deel van u zich niet ontwikkeld heeft. Het is uw taak om het kind in u te laten groeien.

Als u deze kaart trekt, wijst dat meestal op onvolwassen en pijnlijk gedrag. Afhankelijk van de situatie is er ook een behoefte om ergens fris tegenaan te kijken, door de ogen van een pasgeboren kind. De kaart gaat over de wijsheid van een gek, onschuld, diepgaand lijden, vertrouwen, kinderachtig zijn. Het verschijnen van de kaart zegt dat er potentieel is voor innerlijke groei of de behoefte om kinderlijk gedrag los te laten.

Extra betekenissen

Onvolwassen gedrag. Pijn. Hebzucht. Kern van mogelijkheden, Onschuldige ik. Na´viteit. Weerloosheid. Initiatie. Wedergeboorte. Cocon. Dat wat kan of het kind dat vastzit in de tijd en nooit zal groeien. Bevrijding van materiŰle zorgen. Spel.

Wat Carl Jung erover zegt:

De kleine jongen is er nog steeds en heeft een creatief leven aan welke het mij ontbreekt. Maar hoe kan ik daar weer naar terugkeren?

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen