Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Spiegelvrouw

De Spiegelvrouw

De Spiegelvrouw

Wat u op anderen projecteert is het spiegelbeeld van wat u in uzelf ontkent. De spiegel van de geest is vervormend en daarom herkent u uw eigen portret niet. Is het meisje werkelijk zo vreselijk of bekritiseert u haar om uzelf gerust te stellen. Het is uw eigen kwetsbare, verbleekte uiterlijk dat u afschrikt en het feit dat u voelt dat u niet zonder ze kunt om te slagen. Zij die vol vuur de dief verachten, pretenderen eerlijk te zijn, maar diep van binnen zouden zij graag iets voor niets willen ontvangen. Mensen die een explosief karakter haten, willen niet hetzelfde zijn als de woedende gek, maar verachten in werkelijkheid hun eigen onderliggende boosheid.

De buitenwereld weerspiegelt de innerlijke wereld. De dingen die uw haat voor anderen losmaken, zijn die aspecten in uzelf die u het meest hebt onderdrukt. Wat u in een ander tegenkomt, is dat wat u psychologisch bij uzelf moet onderzoeken. Zelfverbeelding is de onderwerping van de ziel. Deze kaart vertelt u in de spiegel te kijken. Als u de spiegelvrouw tegenkomt, kunt u iets moois of iets lelijks zien, maar u bent het altijd zelf.

Extra betekenissen

Illusie. Vervorming. Imitatie. De zoektocht naar iemands ware wezen. Een onherkenbaar aspect van de ik. Kwaadaardige tweelingbroer. Een omgekeerde wereld. Projectie. Uw eigen emoties verschuiven naar iets anders.

Wat Carl Jung erover zegt:

Hoe meer projecties tussen het onderwerp en de omgeving worden geplaatst, des te moeilijker wordt het voor het ego om door de illusies heen te kijken.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen